Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Universitatea de Medicina educatie

La nivel de licenta, oferta educationala cuprinde 12 specializari a caror practicare este reglementata atat sectorial cat si general in Uniunea Europeana.
Noua strategie a UMF vizeaza obtinerea pozitiei de lider national intre universitatile de medicina si deschiderea spre recunoastere europeana in educatie, cercetare si servicii medicale.

Coalitia pentru Universitati Curate reuneste mai multe asociatii nonguvernamentale, reprezentanti ai studentilor, sindicatelor si societatii civile.
Din randul acestora fac parte: Societatea Academica Romana, Alianta Nationala a Organizatilor Studentesti din Romania, Asociatia AdAstra, FAR, EduCer, Centrul Euroregional pentru Democratie, Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul Noua Europa, Federatia "Alma Mater", Grupul pentru Dialog Social, Grupul pentru Reforma Universitara, Societatea Romana de Stiinte Politice si Solidaritatea Universitara. Criteriile de evaluare au fost: transparenta si corectitudinea administrativa, corectitudinea academica, calitatea guvernantei si managementul financiar.

Punctajul maxim, de cinci stele, nu a fost atins de nicio universitate. Am primit trofeul cu bucurie: e dovada faptului ca suntem pe calea cea buna, pentru ca obiectivul nostru principal este de a deveni o universitate cu adevarat europeana. Diploma i-a fost inmanata Rectorului Universitatii, Prof. Dr. Ei sunt adevaratii beneficiari ai acestei recunoasteri. "
------------------------

Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" este cea mai veche institutie de invatamant medical din Transilvania, datand inca din 1872.
In prezent, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" cuprinde 5 facultati si pregateste peste 8000 de studenti (ciclurile I, II si III), dintre care peste 1800 de studenti straini. Pe primule locuri s-a situat Universitatea de Medicina si Farmacie din Tirgu-Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, toate cu cate patru stele.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Constantin Ciuce a declarat: "Cred ca societatea civila din Romania merita felicitari pentru aceasta initiativa. Nu in ultimul rand, felicitarile si multumirile mele merg catre cadrele didactice si studentii UMF Cluj: fara eforturile lor aceasta performanta nu ar fi fost posibila. Ii felicit si pe colegii din Targu Mures si din Iasi. Constantin Ciuce, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Bucuresti.

Topul reprezinta o premiera pentru Romania si a fost intocmit de Coalitia pentru Universitati Curate-CUC, in cadrul unui proiect de monitorizare a integritatii sistemului universitar romanesc, in care a fost analizata activitatea a 46 de universitati de stat. Dincolo de orice comentarii, criteriile morale sunt repere absolut necesare in activitatea medicala si in cea de dascal. Din acest punct de vedere, orice demers menit sa ne arate ce facem bine si unde gresim ne ajuta, dar ne si obliga. Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" a ocupat locul doi in Topul Integritatii Universitare din Romania intocmit de Coalitia pentru Universitati Curate.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com