Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Un Eco Forum cu stil la Universitatea educatie

E nevoie sa invatam de la "marginali" nu numai noi sa-i "educam". Pur si simplu vom fi ca in acel film simpatic de desene nimate "Wall E": o tara cu niste munti de deseuri sau cu niste munti de deseuri pentru care vor exista niste incineratoare care genereaza tot felul de substante nocive si ele, plus emisii de gaze cu efect de sera", a afirmat Felicia - Ienculescu Popovici reprezentant Asociatia Greenitiative, partener al actiunii implicat in parteneriate cu
scolile pe diferite proiecte eco. "Cred ca legislatia este in ordine.

Avem cam tot ce ne trebuie. Comportamentul. . . aici intotdeauna mai e de lucru, dar cred ca scoala isi face datoria si ca lucrurile merg in directie buna, aici. Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Radio Kiss FM, Radio Impact FM, Televiziunea Valea Prahovei TV.

Editura LVS Crepuscul din Ploiesti - Revista Cutezatorii, www. cutezatorii. ro Problema este de aplicare a legii si de luare in serios a unor obligatii pe care ni le-am asumat si care in primul rand nu ne fac rau, nu sunt numai niste obigatii, sunt lucruri care inseamna o evolutie a societatii", a concluzionat reprezentantul Greenitiative.

Actiunea "Student pentru o zi, ecologist pe viata" - o experienta
universitara pentru copiii participanti, momentele muzicale, intalnirea cu personaje pe care copiii le cunosc din emisiunea "Impreuna pentru natura" de la TVR1, o parada de costume eco prezentate de prescolari de la Gradinita cu Program Prelungit "Amicii" din Constanta au completat programul evenimentului.

Festivitatea de premiere a castigatorilor concursului de arta ecologica, Eco Fun derulat intre 12 februarie si 12 aprilie 2010 si a tinerilor participanti la demonstratia de street art au incheiat un maraton de sase ore de Eco Forum.

Organizatori: Editura LVS Crepuscul, Ploiesti - Revista Cutezatorii,
Universitatea Ecologica, Bucuresti. Arta, cultura, civilizatia, stiinta fac parte din cultura umanitatii, in general, a tuturor oamenilor, nu doar a privilegiatilor, nu doar a celor care sunt predestinati pentru a face asa ceva. Copii si tineri ecologisti din mai multe judete ale tarii s-au intalnit sambata, 22 mai si au folosit toate mijloacele de exprimare prin arta pentru a transmite mesaje eco. E nevoie sa invatam de la copii, nu numai noi sa-i invatam. Timp de o luna ei s-au organizat in echipe si s-au pregatit pentru o demonstratie de street art, cu proiecte si schite pe care le-au transpus pe 7 placi de rigips. Copiii pe care ii vad azi aici, au ce povesti, au ce ne comunica noua, altfel decat prin limbajul de zi cu zi care nu acopera simtirea, nu acopera sufletul. Multa culoare si talent intr-o atmosfera de sarbatoare la Universitatea Ecologica. E nevoie sa li se recunoasca mesajul si sa fie recunoscuti ca parte din comunitate. " Au fost cateva din ideile prezentate de Gabriel Baldovin in expunerea despre arta urbana: graffiti si stencil.

Tema principala a Concursului National Eco Fun "Fii creativ, protejeaza mediul! Transforma, nu arunca!" si ideea refolosirii deseurilor ca parte a strategiei de gestionare a acestora a fost dezvoltata in cadrul Eco Forumului: "In momentul acesta doar 1% dintre deseuri se recicleaza.
Majoritatea ajung la groapa de gunoi, deci. Au evoluat pe toata perioada Eco Forumului cu mult curaj, sfidand
prognozele meteo care anuntau ploi torentiale, nelipsite, in cele din urma, din pesajul evenimentului. Sponsori: BauMax, Infracons, Betty Ice, Avon Cosmetics Romania, Colgate-Palmolive (Romania), Rulez. Apreciate de gazde, lucrarile vor fi expuse si vor anima spatiul de la intrarea in sediul Universitatii Ecologice din zona Grozavesti.

Tinerii au primit vizita cunoscutului artist plastic Gabriel Baldovin si a unei echipe Cortina Verde, asociatie care promoveaza arta ecologica si cea urbana. Fiecare are ceva de spus. Participantii la Eco Dialogul inclus in programul Eco Forumului, peste 200 de persoane - copii, tineri, parinti, indrumatori au primit informatii despre arta ecologica si despre arta urbana in formele ei: stencil si graffiti - integrate in demonstratia de street art.

Peisajul urban din Romania dominat de blocuri si cladiri parasite sau nemodernizate poate fi animat si infrumusetat folosind forme ale artei urbane precum graffiti si talentul tinerilor. "Faptul ca arta iese din muzeu si se opreste in strada este un fenomen al artei contemporane. Parteneri: Ministerul Educatiei,
Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova, Inspectoratul Scolar al Municipiului
Bucuresti, unitati scolare din tara, Asociatiile Greenitiative, Cortina Verde, Bate Saua Sa Priceapa Iapa, Mai Mult Verde, Ecosophia, Fundatia "Sf. Dimitrie", Bucuresti. Au dat tonul pentru evenimentele din saptamana mediului si au conturat cu mult stil amprenta unui veritabil Eco Forum care cu siguranta se va dezvolta in anii ce urmeaza la Universitatea Ecologica.

Lucrari care s-au intrecut in Concursul National Eco Fun, deseuri care s-au transformat in obiecte reprezentand un intreg univers de jucarii, personaje, plante, animale, spatii de locuit in miniatura au fost expuse la intrarea in Aula Universitatii.

Cele mai inedite imagini cu mesaj ecologist au prins viata chiar sub privirile participantilor, iar acest lucru a fost posibil prin talentul si
perseverenta a 11 tineri artisti graffiti din Bucuresti si Ploiesti.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com