Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Trupa castigatoare a Galei educatie

Mari personalitati ale teatrului, prezente in public, au laudat prestatia tinerilor actori si dansatori romani, apreciind in acelasi timp gestul extraordinar al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, de a sustine tinerele talente la inceputul carierei.

Criticul de teatru George Banu, laureatul Premiului de Onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, Florence Cabestan, critic si directorul teatrului Cabestan din Avignon, Bernard Le Corf, directorul teatrului College de la Salle, presedintele Fundatiei Fundoianu din Paris, directorul teatrului Grand Soleil - Phillipe Puigserver , au urmarit in detaliu modalitatea in care artistii si-au exprimat creativitatea si s-au aratat deschisi de a-i promova pe viitor in Europa.

Artistii romani au performat in Franta in cadrul a 16 spectacole, doua dintre acestea avand loc in aer liber in fata Palatului Papilor.

Incepand cu toamna acestui an, piesa "Exil in pamantul uitarii" va intra in stagiunea teatrelor importante din Bucuresti, va fi prezentata in cadrul "Festivalului National de Teatru" ,iar in luna decembrie va avea loc premiera unui nou spectacol pus in scena, sub atenta indrumare a Andreei Tanasescu.

Trupa de teatru dans este formata din actorii Alexandra Ionita, Richard Bovnoczky, dansatorii Vanda Stefanescu, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica si Ana Craciun - artist papusar. Trupa de teatru-dans, castigatoare a Galei Teatrului Tanar, si, implicit a premiului de 100. 000 de dolari oferit de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, s-a intors din Franta incarcata de succes.

Andreea Tanasescu, Alexandra Ionita, Vanda Stefanescu, Richard Bovnoczky, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica si Ana Craciun, cei sapte artisti au participat la Festivalul Avignon "OFF" cu piesa "Exil in pamantul uitarii", un spectacol de teatru-dans dupa texte de Barbu Fundoianu, realizata de regizorul si coregraful Andreea Tanasescu, piesa cu care au castigat marele premiu al Galei Teatrului Tanar.

La Avignon, reactiile au depasit orice asteptare. Andreea Tanasescu este coregraf si cercetator in dans, a prezentat spectacole in calitate de coregraf si dansator in cadrul mai multor festivaluri nationale si internationale.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©21-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com