Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Tangoul argentinian pe scena educatie

Instituto Cervantes din Bucuresti, in parteneriat cu ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, organizeaza duminica, 20 octombrie, ora 20:00, la Sala ArCuB (Str. Batiste nr. 14) spectacolul Marili Machado featuring Nuevo Tango Quintet.

Evenimentul beneficiaza de sustinerea Ambasadei Argentinei in Romania.

Marili Machado este o renumita artista din Buenos Aires, continuatoare energica a drumului deschis de Mercedes Sosa, direct influentata de aceasta in arta sa interpretativa; o voce in vibratia careia rasuna celebrul tango. Cu experiente si studii muzicale complexe, membrii Nuevo Tango Quintet au ajuns la concluzia ca aceasta muzica ii reprezinta in mare masura, incercand sa continue si sa aprofundeze relatia cu tango-ul european, stabilita in spatiul interbelic romanesc. Genul Nuevo Tango nu se rezuma doar la muzica lui Piazzolla. Cinci muzicieni cu structuri si temperamente, pe cat de diferite pe atat de fascinante, se intalnesc cu muzica marelui compozitor Astor Piazzolla si cu tangoul argentinian. A imprimat cinci discuri impreuna cu Los Laikas si cu Orlando Tripodi la RCA Discos. Marili Machado nu se rezuma doar la muzica de factura argentiniana, ea iubeste si canta deopotriva variate stiluri de muzica latino-americana, acompaniindu-se gratios cu chitara si realizand in multe dintre recitalurile sale fascinante calatorii muzicale prin America de Sud si America Centrala. El este un complex creuzet stilistic, in care muzica clasica si improvizatia de factura jazz sau folclorica, cu rezonante de rock sau romanta se imbina armonios.

Aflat la cea de-a doua prezenta pe scena ArCuB, Nuevo Tango Quintet aduce de aceasta data si vocea lui Marili Machado, dupa o colaborare de succes pe scena Festivalului International Plai 2013, de la Timisoara. A facut parte din distributia mai multor spectacole: "Che, el musical argentino", regia Daniel Suarez Marzal (2009), "El conventillo de la paloma", regia Santiago Doria (2010) si "La novicia rebelde" , regia Jonathan Butterel (2011).

Nuevo Tango Quintet din Timisoara (Alin Stoianovici - acordeon cromatic, Lucian Petrila - vioara, Roxana Yvonne - Cosereanu - pian, Ion Dorobantu - chitara, Johnny Bota - contrabas) este una din acele fericite intalniri intre muzicieni, prin care tangoul reinvie in atmosfera atat de incarcata de sunete a secolului XXI. Elevii si studentii, care se prezinta la Casa de bilete ArCuB cu legitimatiile, pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei. In 2007, a participat la Festivalul Musiques du Monde (Spania). Bucuria cu care artista argentiniana a descoperit demersul interpretativ al grupului roman a condus la cresterea increderii in acest proiect international, care confirma forta si universalitatea tangoului.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14), online pe bilete. arcub. ro si www. bilete. ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete. ro) si in Magazinele Germanos.

Pret: 35,00 lei (Categoria I) si de 26,50 lei (Categoria II). Si-a inceput cariera in anii ’90, interpretand atat tango, cat si folclor argentinian si a participat, in calitate de solista la numeroase turnee in afara Argentinei (cu "Forever Tango" in SUA - 1996, cu orchestre de tango conduse de Orlando Tripodi si Osvaldo Montes in Japonia, Korea, Franta, Austria, Germania etc. ). Cantareata si actrita, nascuta la Buenos Aires, a studiat canto la renumitul Teatru Colon din capitala Argentinei.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com