Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Studentii romani se intrec educatie

Ecotrophelia Romania - etapa nationala a concursului european inter-universitar ECOTROPHELIA Europe 2014

In perioada 27-28 iunie 2014, Asociatia Specialistilor de Industrie Alimentara din Romania (ASIAR), va organiza la Miercurea Ciuc o competitie deschisa tuturor studentilor care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant superior de pe teritoriul Romaniei.

In competitia gazduita de Universitatea "Sapientia"- Facultatea de Stiinte din Miercurea Ciuc, 45 de studenti impartiti in 14 echipe din 8 centre universitare din intreaga tara, vor prezenta idei de produse alimentare inovative si sustenabile. Echipa desemnata castigatoare va reprezenta Romania in etapa internationala a competitiei de la Paris.

Produsele intrate in concurs sunt dezvoltate in baza unui caiet de sarcini in care principalele criterii de evaluare se concentreaza pe dimensiunea inovatoare in comparatie cu produsele existente pe piata, capacitatea de a integra produsul pe canalele de distributie, calitatile senzoriale si nutritionale, capacitatea de a fi fabricat industrial in baza unui dosar tehnic, precum si respectarea reglementarilor legislative si beneficiile reale aduse consumatorilor.

Concursul a fost creat in anul 2000, initial doar in Franta, iar din 2008 Comisia Europeana il transforma intr-o competitie internationala si apoi il include in Programul pentru Competitivitate si Inovare (CIP).

Concursul s-a desfasurat pentru prima data in Romania in 2012 la initiativa Platformei Tehnologice Europene "Food for Life" Romania, cand castigatoare a fost echipa reprezentanta a Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati. Produsele trebuie sa indeplineasca conditiile stricte de eco-inovare impuse de regulamentul international si vor fi evaluate de un juriu format din specialisti in analiza senzoriala, marketing, inginerie si tehnologie alimentara. Anul trecut, echipa care a reprezentat Romania la etapa internationala, disputata la Koln-Germania, a fost reprezentanta Facultatii de Inginerie Alimentara din Suceava cu produsul "Rulada de cascaval cu papadie si seminte de chia".

Vineri 27 iunie ora 12:30, dupa prezentarea produselor, va avea loc in Aula Magna a Universitatii "Sapientia" o conferinta de presa, iar a doua zi, sambata la ora 09:00, va avea loc Ceremonia de Premiere si desemnarea castigatorilor.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com