Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Stagii platite in Parlamentul educatie

Stagiile sunt platite cu aproximativ 1. 200 de euro pe luna, asigurarea medicala este inclusa, iar transportul din localitatea de resedinta catre Bruxelles sau Luxembourg si inapoi este decontat", subliniaza pe site-ul sau europarlamentarul Petru Luhan, care in cei 3 ani de activitate in Parlamentul European a discutat cu mai multi bursieri.

In fiecare dintre cele doua perioade aplica peste 4. 000 de tineri din toata Uniunea Europeana, dar si din statele candidate. In final, sunt selectati intre 120 si 150 de stagiari, cu pregatire solida, care vin la Bruxelles si Luxembourg pentru a lucra in slujba cetatenilor UE.

"Din pacate, in Romania nu se promoveaza intens toate oportunitatile de a lucra in institutiile europene, cu atat mai mult cu cat tinerii romani au potential pentru a fi acceptati, intrucat vorbesc fluent limbi straine de circulatie si se implica in proiecte de educatie nonformala, care le ofera plus valoare. Aplicatiile se depun online pana la data de 15 octombrie, prin completarea unui formular care se gaseste pe site-ul Parlamentului European.

"Este o excelenta ocazie pentru tinerii foarte bine pregatiti din Romania, care doresc sa isi inceapa sau sa isi continue activitatea profesionala in strainatate, intr-o institutie europeana. Petru Luhan ofera sfaturi practice tinerilor care vor sa lucreze in Parlamentul European.

Parlamentul European ofera tinerilor absolventi oportunitatea de a se familiariza cu modul de functionare al acestei institutii si de a acumula experienta profesionala internationala, prin intermediul unor stagii platite in cadrul directiilor Secretariatului General din Bruxelles si Luxembourg.

Numite si Bursele Robert Schuman, se desfasoara de doua ori pe an, cate cinci luni fiecare si pot fi Stagii cu optiune jurnalism (pentru cei care doresc sa lucreze in relatiile cu media) si Stagii cu optiune generala (pentru toate celelalte specializari).

In aceasta perioada se deruleaza procesul de transmitere a aplicatiilor pentru stagiile platite care incep la 1 martie 2013. Ca o mandrie pentru noi, stagiarii romani sunt printre cei mai numerosi in randul celor selectati, fiind depasiti doar de italieni si spanioli", mai mentioneaza Petru Luhan pe site-ul sau.

In timpul studiilor sale in Germania si Petru Luhan a aplicat la un stagiu in cadrul Parlamentului German, astfel incat din proprie experienta ofera cateva sfaturi practice acelora care vor sa aiba o aplicatie de succes:

- cititi si completati cu atentie formularul de aplicare, oferind cat mai multe detalii - este important sa nu omiteti nicio rubrica si sa nu lasati impresia ca ati completat superficial;

- puneti accent pe pregatirea in strainatate - studii, vizite Erasmus, work & travel, diverse cursuri de specializare, precum si pe cunoasterea limbilor straine - este esential sa stapaniti una dintre limbile engleza, franceza sau germana la nivel avansat si o alta, tot dintre acestea trei, la nivel mediu;

- atunci cand formulati cele trei optiuni pentru unitatile in care ati dori sa lucrati, aveti in vedere sa fie in deplina concordanta cu pregatirea voastra - aplicatiile se repartizeaza catre directiile Secretariatului General in functie de preferintele voastre, iar cei din unitatile pentru care ati optat isi doresc oameni pregatiti pe profilul respectiv (Directia de Finante selecteaza economisti, in special cu pregatire in domeniul financiar sau management; Directia de Politici Externe si cea de Politici Interne prefera absolventi de relatii internationale, studii europene etc; Serviciul Juridic si Cabinetul Presedintelui au in vizor juristi; Directia de Inovare si Asistenta Tehnica si cea de Infrastructura si Logistica ii prefera pe cei cu specializari tehnice, in IT, electronica etc. );

- jurnalisitii sunt privilegiati, intrucat pot aplica atat pentru Stagiile cu optiune jurnalism, cat si pentru Stagiile cu optiune generala, pentru acestea din urma trebuind sa selecteze neaparat Directia de Comunicare intre cele 3 preferinte.

"Odata ajunsi in Parlamentul European, se pot ivi alte oportunitati - tinerii pot aplica pentru concursurile de selectare a personalului european, numite si concursuri EPSO, dar si pentru posturi de stagiari sau asistenti in cadrul cabinetelor de europarlamentari si al grupurilor politice", concluzioneaza Petru Luhan pe site-ul sau.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com