Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Stagii de practica si orientare educatie

. Studentii vor avea acces  la informatii comprehensive despre program pe site-ul www. istoriecarierata. ro care va contine si o platforma virtuala care va permite dialogul tinerilor si va facilita relatia cu consilierii lor.

Programul prevede, de asemenea, vizite de buna practica în tara si în strainatate si organizarea unui concurs cu premii pentru cei mai activi participanti.

„Ne bucuram ca putem oferi studentilor nostri ocazia de a se conecta cu piata muncii si de afla exigentele angajatorilor. Investim în tineri pentru a culege mai târziu roadele unei generatii bine pregatite”, a spus Corina Vinþan, fondator si presedinte al Asociatiei Community Links.

Doru Dumitrescu, inspector scolar general în Ministerul Educatiei Nationale, le-a spus studentilor ca îi considerã curajosi pentru ca au ales Facultatea de Istorie si i-a avertizat, în acelasi timp, ca în învatamânt concurenta este acerba, sistemul preuniversitar este aproape închis din cauza numarului redus de ore de Istorie pe saptamâna iar salariile sunt foarte mici. „Ma bucur daca veti dori sa ajungeti în învatamânt, dar este nevoie de vocatie si charisma pentru a preda iar banii sunt putini”, a spus Doru Dumitrescu, în aplauzele unui amfiteatru arhiplin. Studentii beneficiaza de formare la nivel european în domeniile stiintelor exacte, al stiintelor naturii, stiintelor sociale si umane. Speram ca proiectul pe care îl lansam astazi îi va ajuta sa se orienteze mai usor din punct de vedere profesional, odata cu absolvirea facultatii si în conditiile unei piete a muncii aproape blocate. Îi încurajez pe tineri sa se înscrie în acest program”, a spus Florentina Ntþu, prodecanul Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

Cristina Chinole, presedintele Asociatiei Femeilor si Familiilor din Mediul Rural, considera ca sesiunile de consiliere si orientare profesionala sunt o conditie esentiala pentru studentii care vor sa faca performanta. „În conditiile unei competitii acerbe si a unei piete a muncii greu de accesat, orice sfat referitor la cariera este valoros.

Asociatia Community Links, împreuna cu partenerii sai -  Universitatea din Bucuresti si Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) – au lansat astazi, printr-o conferinta la care au participat aproximativ 200 de studenti, proiectul „Scrie istoria propriei cariere, prin training din timpul facultatii”, finantat cu fonduri europene în valoare de aproximativ 500. 000 de euro.

Programul, care cuprinde sesiuni de orientare si consiliere profesionala si stagii de practicã în institutii relevante pentru profilul sudentilor, din tara si din strainatate, îsi doreste sa îi ajute pe tineri sa treaca mai usor la viata activa si sa îsi construiasca o cariera de succes.

„Am gândit acest proiect ca un  mecanism de suport pentru studenti, cu dorinta de a-i ajuta în mod real sa îsi testeze cunostintele înca din facultate, sa îsi ajusteze optiunile si, în final, sa aiba succesul profesional pe care si-l doresc, pe care ni-l dorim, de altfel, cu totii”, a spus Paul Matache, managerul proiectului, reprezentant al Asociatiei Community Links Studentii care vor participa la sesiunile noastre de consiliere si orientare profesionala vor primi toate informatiile relevante, la zi, despre piata muncii si vor afla în ce domenii pot face cariera, ca absolventi ai Facultatii de Istorie”, a spus Cristina Chinole.

Asociatia Community Links promoveaza ideea unei societati democratice europene în care mediul de afaceri se dezvolta natural si naste modele inspirationale pentru tânara generatie. Institutia îmbina predarea cu cercetarea avansata, lucru care a propulsat-o pe prima pozitie în topul universitatilor românesti, realizat de Ministerul Educatiei în 2011. Asociatia Community Links si-a facut o traditie din derularea de proiecte de internship si mentorat pentru studenti si colaboram în mod constant cu institutii de învatamânt prestigioase. Oficialul, si el absolvent de Istorie, a mai spus ca are si o veste buna, aceea ca ministrul Educatiei a promis ca va introduce în programã câte doua ore de Istorie saptamânal, începând cu clasa a V-a.

Peste 450 de studenti vor face parte din acest proiect iar 150 dintre ei vor beneficia de stagii de practica în institutii care au legatura cu background-ul academic. Universitatea din Bucuresti este membra a numeroase organizatii straine precum Asociatia Europeana a universitatilor, Asociatia universitatilor din Capitalele Europene si Reteaua Universitatilor din Sud-Estul Europei si are peste 150 de acorduri cu universitati din strainatate.

Despre Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural

AFFMR are ca scop principal promovarea drepturilor femeilor din mediul rural si urban, promovarea egalitatii de sanse, facilitarea accesului femeilor din mediul rural la programe de educatie continua, precum si calificarea, recalificarea, formarea profesionala continua si perfectionarea adultilor care locuiesc în mediul rural. Am identificat nevoia clara de a suprapune, peste curricula universitara, stagii de practica, întâlniri periodice cu mentori si lideri inspirationali, precum si consilierea profesionalã, ca si elemente esentiale pentru o evolutie de succes. Astfel, AFFMR urmareste îmbunatatirea egalitatii de sanse, a nivelului de incluziune sociala a acestui segment de populatie, facilitarea accesului femeilor din mediul rural pe piata muncii si reducerea gradului de dependenta economica a acestora.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni Asociatia Community Links deruleaza o serie de programe ce vizeaza:  democratia si drepturile omului, mediul de afaceri, dezvoltarea profesionala a tinerilor dincolo de ariile curriculare, prin accesul direct la piata muncii si la lideri inspirationali.

Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai importante institutii de învatamânt superior din România a carei misiune fundamentala este sa contribuie la dezvoltarea societatii românesti prin educarea tinerei generatii.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com