Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Spectacole de vara la Sala ArCuB educatie

Se incadreaza in randul evenimentelor placute ale teatrului. »

(Ileana Lucaciu, spectator)

VITELUL DE AUR, regia: Eugen Gyemant
Duminica 10 iunie, ora 19. 00

Cu: Tudor Aaron Istodor, Catalin Babliuc, Dan Radulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban

Dramatizarea ambitioasa a uneia dintre cele mai amuzante carti ale secolului XX, Vitelul de aur, scrisa de celebrul duo literar Ilf si Petrov (doi mari maestrii ai comediei), prezinta un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietica a anilor 1920.

O echipa formata din tineri artisti (regizor, scenografi si actori) isi dedica toate resursele creative pentru a deschide porti catre o lume a intamplarilor care te fac sa meditezi, printre zambete.

"Catalin Babliuc - in rolul gainarului Balaganov, Dan Radulescu - in snapanul violator de conventii, Panikovski - si Smaranda Caragea - ca o Varvara buna la toate si pentru toti - isi ocupa locurile rezervate la business-class intr-o masina-Antilopa-Gnu a comicului de oriunde si oricand. De altfel, cei trei actori, carora li se alatura Lucian Iftime, ca milionar deghizat in marunt functionar si Radu Iacoban, in Ptiburdukov, hot de neveste, nu se marginesc la ciclul "omul si rolul", ci si impart (cu generozitatea specifica meseriei) multele personaje ale dramatizarii. "

Maria Zarnescu - Yorick. ro

Biletele la spectacole pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14) si pot fi rezervate online pe www. arcub. ro.

Detalii pe www. arcub. ro si pe facebook. com/ArCuB Intr-o succesiune rapida se trece de la ura la iubire, de la prietenie la dusmanie, de la intelegere la cearta.

« Mici bijuterii ale constructiei dramatice, cele doua piese intr-un act produse de ArCuB sunt partituri in care geniul comic cehovian exploreaza cu voluptate natura surprinzatoare, si totusi mereu aceeasi, a relatiilor dintre barbati si femei. (…) Calitatea productiei regizate de Mircea Cornisteanu se bazeaza pe cele doua ingrediente de baza ale oricarui spectacol: un text genial si actori pe masura lui. »

Anca Ionita, Time out)

COMEDIE PE INTUNERIC de Peter Shaffer
regia: Cristian Dumitru, scenografia: Raluca Stefan - Negoescu

Marti 29 mai, ora 19. 00

Cu: Anda Caropol, Viorel Comanici, Cornel Ciupercescu, Tiberiu Paun, Cristina Florea, Vlad Jipa, Viorica Bantas

O banala pana de curent produsa intr-o seara de duminica de o importanta vitala pentru protagonisti, deviaza intreaga derulare a evenimentelor pregatite cu grija si migala de acestia. O comedie inedita care ne reaminteste, cu originalitate, ca neprevazutul ne pandeste pe oricare dintre noi.

CABINA ARTISTELOR de Arnost Goldflam
regia Alexandru Mazgareanu, scenografia: Alexandra Boerescu

Joi 31 mai, ora 19. 30

Cu: Coca Bloos, Roxana Ivanciu, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasola

O cabina mica - patru masute, cateva scaune si un dulap plin de vise - e locul unde se cladesc destinele a patru actrite, locul unde se confeseaza, unde se asculta, unde visele prind viata, unde se sufera, unde se descatuseaza conflicte, dar se leaga si prietenii, locul unde actritele se pregatesc pentru a intra in scena: Cabina Artistelor.

« Cabina artistelor este o noua reusita a proiectelor ArCuB, ce propune intalnirea cu generatii de marca ale vietii teatrale intr-un spectacol care nu poate nemultumi pe nimeni. E ca si cum ar modela o plastilina noua, proaspata, neobosita de alte framintari. Merita sa vedeti unul dintre titlurile programate in ultimele luni ale acestei stagiuni, mai si iunie:

CINA CU PRIETENI de Donald Margulies
regia: Claudiu Goga, scenografia: Lia Dogaru

Duminica 13 mai, ora 19. 00

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean, Marius Cordos

Aceasta montare aduce in prim plan doua cupluri de prieteni, ale caror "scene de viata" indeamna spectatorii la reflectii despre dragoste si casnicie, despre evolutia unui cuplu… Textul dramaturgului american Donald Margulies este amuzant dar si taios, aparent superfluu, dar in esenta profund. Iar Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean si Marius Cordos - pentru prima oara in aceasta formula pe scena - simt ca regizorului ii pasa de arta lor, de ce poarta in ei si nu au scos la suprafata pina acum. »

Marina Constantinescu, Romania Literara)

Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani.

DOUA POVESTI DE AMOR dupa A. P. Ursul si Cerere in casatorie sunt cele doua creatii in care se dezvaluie complet si abrupt spiritul slav, unde extremele fac casa buna. Intunericul se lasa brusc peste personaje, confuziile si surprizele se tin lant. Cehov
regia: Mircea Cornisteanu, scenografia: Bogdan Spataru

Duminica 27 mai, ora 19. 00

Cu: Cerasela Iosifescu, Silviu Biris si Ion Arcudeanu

Este vorba despre un spectacol-coupé foarte apreciat de public si critica, format din doua piese scurte, scrise de marele dramaturg rus. Ce poate fi mai potrivit pentru programul de weekend sau pentru petrecerea timpului liber decat un spectacol de teatru? ArCuB are, in Str. Batiste nr. 14, una dintre cele mai elegante sali de spectacole din Capitala. Fara trucuri, fara aproape nimic care ar putea sa aduca pe scena un detaliu, un sablon, o intentie din alte roluri. Regizorul este delicat si precis in lucrul cu actorii, iar creatiile celor patru protagonisti sunt pe masura acestei propuneri, foarte ofertante.

«Claudiu Goga construieste cu o minutie fantastica, cu fiecare actor, personajul acestuia.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com