Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  RECITAL FLAMENCO Pedro Sierra educatie

Cu timpul, Pedro Sierra a ajuns sa fie chitaristul preferat al acestor artisti, urmându-si totodata si cariera de solist  prezent pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii.

A compus muzica pentru opere de flameco precum „Romancero Gitano" al Cristinei Hoyos, „Por Aquí te quiero ver" al lui Manuel Soler, „Los Zapatos Rojos"  al lui Israel Galván, „La Francesa" de Pastora Galván, „Poema del Cante Jondo" pentru Baletul din Andaluzia, „Encuentros"  de El Junco, si pentru filmul „Bodas de Gloria", al maestrului Farruco.

Pedro Sierra  este, de asemenea, un experimentat producator si a înregistrat de-a lungul timpului alaturi de nume sonore cum ar fi: Carmen Linares, El Yunque, Parrita, La Tobala, La Susi, Morenito de Illora, El Potito, Paco Taranto, María Vargas, El Polaco, José Parra, Juanito Maravillas, Perro de Paterna, El Loreño, Diego „El Cabrillero", Familia Montoya, El Barrio, Triana Pura, La Macanita, Enrique „El Extremeño", El Boquerón, Isabel Pantoja, Diego Vargas, Lolita Valderrama, Luis de Lebrija, Paco Cepero, Chiquetete, Romeros de La Puebla, Ecos del Rocío, Albahaca etc.

Ca solist, a înregistrat trei albume: „Al sur de mi guitarra" (1999), „Decisión" (2001) si „Nikelao" (2005), foarte bine primite atât de public, cât si de presa specializata. În 2012, a realizat, la cererea lui Ruben Olmo, directorul Baletului Flamenco din Andaluzia, muzica spectacolului „Llanto” de Ignacio Sánchez Mejías.

Juana Riba Salazar la Tobala, s-a nascut în Sevilla, în clanul Los Tobalos. S-a facut remarcata ca o cantaora însotitoare în spectacole de dans flamenco, ceea ce a atras atentia maestrilor Farruco si Mario Maya. Fiind prima voce flamenco care a cântat pe aceasta foarte cunoscuta scena, Juana Riba Salazar a impresionat prin usurinta si stilul foarte personal.

Ca solista, a realizat opt înregistrari alaturi de producatorul si sotul ei, chitaristul Pedro Sierra: „Dime sí en la vida“ (1989), „Jardanay“ (1993), „Espejo del Alma“ (1995), „Rincones de sueños puros“ (1997) si ‘Duquelas“ (1999), „Azul“ (2004); în 2013, a sarbatorit 20 de ani de cariera prin discul „Entreaguas”.

Evenimentul este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti în colaborare cu Instituto Cervantes din Bucuresti, cu Ambasada Spaniei în România si cu AECID (Spania).

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe bilete. arcub. r Artistul îmbina cu mare maiestrie cele trei moduri de a cânta, motiv pentru care a fost solicitat de toate marile figuri ale cântecului si dansului flamenco, între care Farruco, José Mercé, Manuela Carrasco, Mayte Martin, Mario Maya, La Tobala, Javier Barón, El Potito, Israel Galván, Cristina Hoyos, La Susi, Carmen Linares etc.

Joi, 23 octombrie, de la ora 20:00, la Sala ARCUB, va avea loc un recital de muzica flamenco, în interpretarea a doua dintre numele mari ale flamencoului actual: chitaristul Pedro Sierra si solista Juana la Tobala (cantaora).

Pedro Sierra (Hospitalet, Barcelona), renumit chitarist de flamenco, locuieste în Sevilla din 1990 si este considerat unul dintre marii artisti ai flamencoului, data fiind polivalenta cu care intervine la chitara, dar si ca acompaniament de voce si dans. A început sa cânte flamenco de când era copil si, în scurt timp, a ajuns sa colaboreze, între altii, cu artista ca Manuela Carrasco, Joaquin Cortes, La Chana.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com