Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Proiectul FEMINA - Formare educatie

A fost interesant sa lucrez cu jurnalistii din Bucuresti. Mi-a placut profesionalismul lor. . 6/Domeniul major de interventie 6. 3 Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii/ Contract nr. : POSDRU/97/6. 3/S/60732

Titlul proiectului: "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen"

COMUNICAT DE PRESA

BUCURESTI, 28 MAI 2012

Proiectul "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen" initiat de Blockbuster Media si partenerii sai continua in luna iunie!

La Sinaia, in perioada 10-13 mai 2012, 27 de jurnalisti au beneficiat de cursuri de formare profesionala in domeniul egalitatii de sanse in cadrul proiectului FEMINA ROMANIA. Egalitatea de sanse si de gen este o notiune noua in Romania.

Sesiunea desfasurata la Sinaia, in perioada 10 - 13 mai 2012 a fost o alta etapa a Programului National de Formare pentru Jurnalisti in Domeniul Egalitatii de sanse si Gen. 27 de jurnalisti, barbati si femei, au beneficiat gratuit de cursurile de formare profesionala cu sprjinul cofinantarii oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN. Scopul acestui curs a fost acela de a stimula crearea unui cadru propice dezbaterii problemei egalitatii de sanse, in conditiile in care in Romania doar 1% dintre stiri se refera la subiecte despre egalitatea dintre femei si barbati si probleme de discriminare a femeilor. Sesiunile de formare au fost sustinute de o echipa de specialisti in promovarea drepturilor omului si a femeii si a egalitatii de gen. Problematica egalitatii de sanse si, in particular, a aplicarii unui tratament egal femeilor si barbatilor la locul de munca, reprezinta o tema constant preocupanta a societatii actuale. Programul se desfasoara in perioada mai 2011 - septembrie 2012 si se adreseaza tuturor jurnalistilor din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, care fac parte din structuri mediatice, ziare, radiouri si televiziuni, cu grade diferite de experienta (tineri absolventi sau studenti in anii terminali, pana la profesionisti cu experienta).

VASILE MOLDOVAN, trainer: "Scopul acestui program este sa formeze experti"

VASILE MOLDOVAN: "Scopul acestui program este sa formeze experti in mass-media, pe tema egalitatii de sanse cu referire la aspecte de discriminare dar si discutii pe legislatia privind egalitatea de sanse sau alte legi specifice care pot combate discriminarea. Pentru ca isi doreste sa schimbe, concret, realitatea din Romania, proiectul FEMINA ROMANIA, continua si in luna iunie, cu formarea altei grupe de jurnalisti. Asteptam in continuare grupurile de jurnalisti care se vor alatura demersului, in luna iunie. "

Cursul este dezvoltat in cadrul proiectului "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen" coordonat de S. C. Blockbuster Media S. R. L. , in calitate de solicitant, impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR) si Institutul National pentru Studii de Opinie si Marketing (INSOMAR) in calitate de parteneri.

Detalii despre proiect si calendarul complet al programului de formare pentru jurnalisti, pe www. feminaromania. ro Pana la finalul programului, 336 de jurnalisti vor beneficia gratuit de cursurile de formare profesionala. Pentru ca procesul de invatare si asumare a unei conduite corecte in ceea ce priveste pozitia fata de egalitatea de sanse se face nu numai pe baze teoretice, cursul a cuprins si parti de formare practica, aplicatii interactive si de dezvoltare si consolidare a competentelor sociale si civice. Impresionant a fost si modul in care echipa s-a implicat in activitatea programului de formare, iar pentru noi, ca formatori, a fost o asteptare diferita cand am aflat ca lucram cu jurnalistii din Capitala.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com