Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Programul lunii februarie educatie

Indiferenta si nonsalanta cu care abordeaza subiectele sensibile surprind pana la amuzament si, totodata, determina spectatorii sa devina partasi la modul lui de a actiona si a gandi. Cehov - "Ursul" si "Cerere in casatorie" - sunt reunite de catre regizorul Mircea Cornisteanu intr-o montare scenica foarte apreciata de public si critica. Aventura noastra in lumea fascinanta a nebuniei gogoliene a fost o sansa de a evada din banalitatea si vulgaritatea lumii inconjuratoare. . Batiste nr. 14, in data de 1 februarie, ora 20. 00 si va fi urmata de alte 5 reprezentatii in 2, 3, 7, 8 si 14 februarie, de la ora 20. 00.

"Insemnarile unui nebun" este un spectacol unic, in care umorul si drama se intrepatrund pe masura ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acapareaza mintea personajului principal, macinat de tristete si frustrari.

Cand singuratatea si lipsa de perspective ajung sa ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostila ramane imaginatia. Iar Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean si Marius Cordos - pentru prima oara in aceasta formula pe scena - simt ca regizorului ii pasa de arta lor, de ce poarta in ei si nu au scos la suprafata pina acum. »

(Marina Constantinescu - Romania Literara)

COMEDIE PE INTUNERIC de Peter Shaffer
Regia: Cristian Dumitru; Scenografia: Raluca Stefan- Negoescu

Joi, 28 februarie, ora 19. 00

Cu: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comanici, Tiberiu Paun, Vlad Jipa, Viorica Bantas si Cristina Florea.

O banala pana de curent produsa intr-o seara de duminica de o importanta vitala pentru protagonisti, deviaza intreaga derulare a evenimentelor pregatite cu grija si migala de acestia. Cu o infatisare aparte si un cinism care frapeaza si place in acelasi timp, Dom Juan isi cucereste publicul pe loc. Fara trucuri, fara aproape nimic care ar putea sa aduca pe scena un detaliu, un sablon, o intentie din alte roluri. Tot ce urmeaza in spectacol indeamna publicul la reflectii despre dragoste si casnicie, despre evolutia unui cuplu in general. Dupa ani petrecuti impreuna, zeci de vise comune si iluzia unei prietenii pe viata, se produce brusc un eveniment neasteptat, care spulbera pe loc linistea personajelor. Totusi, in subtextul spectacolului se ascunde o intrebare la care ramai reflectand: care este in cele din urma cel mai bun mod de a fi si a te comporta in lume?

PRIZONIERUL DIN MANHATTAN, dupa Neil Simon
Regia: Iarina Demian; Scenografia: Adriana Grand

Joi, 21 februarie, ora 19. 00

Cu: Tiberiu Paun, Afrodita Androne, Sorin Cocis, Jeanine Stavarache, Magda Catone , Mariana Danescu.

Se spune ca oamenii au nevoi si dorinte. O demonstreaza si piesa "Prizonierul din Manhattan". Regizorul este delicat si precis in lucrul cu actorii, iar creatiile celor patru protagonisti sunt la inaltimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

«Claudiu Goga construieste cu o minutie fantastica, cu fiecare actor, personajul acestuia. Captivi in mentalitatea societatii in care traiesc, Mel si Edna lupta sa isi asigure intreg confortul omului modern: un apartament frumos mobilat si utilat, in mijlocul New York-ului, cu o priveliste de care se pot bucura in putinele ore petrecute acasa. Sper sa fie la fel si pentru publicul, pe care il asteptam cu drag la spectacol. " - marturiseste regizorul Felix Alexa.

DOUA POVESTI DE AMOR, de A. P. Astfel putem construi un nou univers, in care totul este posibil, iar granita dintre lumea reala si cea plasmuita devine fragila, aproape insesizabila.

"Ma bucur foarte tare ca am reusit ca aici, la ArCuB, sa adun laolalta, intr-un proiect pe care l-am gandit ca fiind o imbinare intre teatru si muzica, un muzician extraordinar, violonistul si compozitorul Alexander Balanescu si un mare actor, Marius Manole, care ne surprinde cu fiecare rol. El inceteaza de-a mai fi un exponent al secolului al XVII-lea si devine simbolul omului care se distanteaza de morala si sfideaza normele sociale. Rezultatul este un spectacol nascut, nu facut, o savuroasa si profunda istorie de viata in care amarul si situatiile comice coexista si se completeaza bogat si variat. »

(Razvana Nita - PORT. ro)

CINA CU PRIETENI de Donald Margulies
Regia: Claudiu Goga; Scenografia: Lia Dogaru

Vineri, 22 februarie, ora 19. 00

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean, Marius Cordos

Doua cupluri de prieteni isi dezvaluie secretele in fata publicului spectator. Situatia nou creata afecteaza familia, dar se extinde si asupra rudelor, care se simt datoare cu o reactie. Care sunt avantajele si dezavantajele lumii moderne, cat la suta este nevoie si cat dorinta in goana noastra dupa confort, dar mai ales cat de mult merita sa renuntam la noi insine si la linistea noastra pentru toate acestea, veti descoperi in acest spectacol de la Sala ArCuB.

«Remarc inca o data autenticitatea felului de a spune regizoral povestea. Doua povesti de amor este un spectacol pentru marele public, realizat cu respect cultural fata de Cehov (…)» (Ileana Lucaciu - Spectator)

DOM JUAN de Jean Baptiste Poquelin de Molière
Director de scena: Victor Ioan Frunza; Scenografia: Adriana Grand.

Sambata, 16 februarie, ora 19. 00

Cu: Marius Bodochi, Sabina Branduse, George Costin, Nicoleta Hancu, Alexandru Ion, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Vladimir Purdel.

Pornind de la o piesa clasica, montata pe mii de scene si cunoscuta tuturor, spectacolul regizat de Victor Ioan Frunza se joaca intr-o maniera aparte. E ca si cum ar modela o plastilina noua, proaspata, neobosita de alte framintari. Cehov
Regia: Mircea Cornisteanu; Scenografia: Bogdan Spataru

Duminica, 10 februarie, ora 19. 00

Cu: Cerasela Iosifescu, Silviu Biris si Ion Arcudeanu.

Doua dintre cele mai cunoscute piese scrise de A. P. Lucrurile nu decurg nici pe departe asa cum fusesera planuite, fiindca intunericul se lasa brusc peste personaje iar confuziile si surprizele se tin lant.

Piesa pusa in scena la ArCuB este o savuroasa comedie de situatii, care ne reaminteste cu originalitate ca suntem supusi neprevazutului.

« Spectacolul, jucat de actori mai putin solicitati pe alte scene, are hazul lui, fiecare dintre protagonisti construindu-si rolul cu atentie si sensibilitate. »

(Nicolae Prelipceanu - TEATRUL, Azi)

Va asteptam cu drag!

Biletele pentru spectacolele noastre pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14) si online pe bilete. arcub. ro.

Detalii pe www. arcub. ro si pe facebook. com/ArCuB

Parteneri: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, RFI Romania, 24 FUN, Sapte Seri, Spectacular Media, Media Trust, Ring, Be Where the City Is, RATB, Carturesti

Parteneri media: Port. ro, metropotam. ro, 4arte. ro, modernism. ro, goingout. ro, inoras. ro, orasulm. eu, hipmag. ro, yorick. ro, hotcity. ro, urban. ro, iconcert. ro, Teatral. ro Daca nevoile se pot satisface in intregime, dorintele par sa fie sursa principala a nefericirii individului uman. Cele doua creatii dezvaluie complet si abrupt spiritul slav, unde extremele fac casa buna. In luna februarie, la Sala ArCuB continua sa se joace montarile deja cunoscute publicului bucurestean, alaturi de un nou spectacol care prinde viata pe aceasta scena:

INSEMNARILE UNUI NEBUN de Nikolai Vasilievici Gogol
Muzica: Alexander Balanescu; Scenografia: Diana Ruxandra Ion

Un spectacol de Felix Alexa Cu maestria unui caricaturist, acesta dubleaza comicul de situatie prin accentuarea umoristica a laturii prea libertine a lui Dom Juan. Episodul dramatic din viata personajului devine o adevarata comedie. Cand zbuciumul existential pare ca incepe sa se domoleasca, Mel e concediat, dupa 22 de ani de munca intr-o companie. Intr-o succesiune rapida de trecere de la ura la iubire, de la prietenie la dusmanie, de la intelegere la cearta, publicul asista la un spectacol plin de subtilitate si umor.

«Cheia succesului acestui spectacol o detin fireste actorii, remarcabili in cele doua ipostaze propuse de regie. Sub o aparenta amuzanta, replicile dintre personaje sunt foarte taioase. Viziunea cu totul noua asupra piesei face ca tanarul personaj sa depaseasca barierele timpului.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©21-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com