Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Primul program de master destinat educatie

De asemenea, programa de studiu ofera si o parte aplicata a cursurilor, cum ar fi cea de proiecte de dezvoltare (studentii pot dezvolta proiecte personale, poate chiar reale, de interes pentru profesia lor), intalniri cu specialisti in domeniu sau practicieni de nivel international.

http://dri. snspa. ro/2013/08/sesiune-admitere-noi-programe-de-masterat/

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a fost infiintata ca institutie de invatamant postuniversitar, cu personalitate juridica, in temeiul Hotararii Guvernului Romaniei nr. 183 din 1991. Prin H. G. nr 542 din 1995, SNSPA a obtinut dreptul de a organiza pregatire de nivel universitar din domeniul stiintelor politice. Programul se desfasoara in limba engleza si se adreseaza absolventilor de studii universitare de licenta interesati intr-o cariera internationala concentrata pe dimensiunea dezvoltarii internationale. In logica Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului stabilite de catre Organizatia Natiunilor Unite, statele dezvoltate ale Uniunii Europene si-au fixat ca obiectiv pana in 2015 acordarea a 0,7% din PNB asistentei pentru dezvoltare. Situl Devex. com specializat in recrutare profesionistilor pentru dezvoltare indica astazi peste 1700 de locuri de munca disponibile in domeniu.

Program de master specializat pe dezvoltare, cooperare internationala si ajutor umanitar debuteaza in anul scolar 2013-2014, in cadrul Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana (DRIIE) al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative - Bucuresti.

Programul de masterat este acreditat de ARACIS (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii Invatamantului Superior) si ofera pregatire academica si asistenta intr-un domeniu slab dezvoltat in Romania, insa foarte important dat fiind oportunitatile profesionale disponibile pe piata pentru expertiza si expertii romani.

De altfel, aceasta specializare este foarte importanta si atractiva, oferind un parcurs practic si integrat pe insertia profesionala a masteranzilor. Totodata, programul de masterat este adresat si functionarilor din administratia publica centrala dar si locala intrucat Uniunea Europeana solicita expertiza si aloca fonduri atat mecanismelor de cooperare guvernamentala cat si locala. In acest sens mai multe parteneriate au fost semnate cu Ministerul Afacerilor Externe, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Federatia ONG pentru Dezvoltare, Institutul European din Romania sau Institutul Diplomatic Roman.

Pentru prima editie, 2013-2015, programul de master "Dezvoltare, cooperare internationala si ajutor umanitar" ofera 50 de locuri, dintre care 10 sunt fara taxa.

Mai multe detalii despre admitere pot fi gasite aici: http://dri. snspa. ro/2013/08/sesiune-admitere-noi-programe-de-masterat/

Masterul "Dezvoltare, cooperare internationala si ajutor umanitar" este util studentilor interesati intrucat grila de cursuri multidisciplinara atinge subiecte din numeroase domenii precum: politici de dezvoltare, teoriile dezvoltarii si cooperarii, economia dezvoltarii, politici europene de asistenta pentru dezvoltare, sau drepturile omului. La nivel international tarile dezvoltate aloca anual aproape 200 de miliarde de euro pentru asistenta pentru dezvoltare.

De altfel, si Romania are nevoie de specialisti in acest domeniu pentru a-si putea indeplini angajamentul asumat prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana prin care se angajeaza sa acorde 0,33% din Produsul National Brut tarilor in curs de dezvoltare. Prin aceasta hotarare, SNSPA este definita ca institutie publica de invatamant superior, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

S-a creat astfel un cadru de pregatire profesionala de elita, bazat pe programe de nivel postuniversitare, comparabil si compatibil cu cel existent in tarile dezvoltate din Europa Occidentala sau in Statele Unite.

Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana a fost gandit pentru a asigura o stransa legatura intre pregatirea teoretica si practica executata in sfera politicii externe, de securitate sau aparare, dezvoltand solutii capabile sa realizeze conexiunea intre zona academica si cea de expertiza.

Cu stima,
Georgiana Petre

+40 0730 591 331 / georgiana_petre21@yahoo. com

Reprezentanta comunicare "Development, international cooperation and humanitarian aid" Peste 1700 de locuri de munca disponibile pe piata pentru specialisti in dezvoltare

Aproape 200 de miliarde de euro sunt alocate anual la nivel mondial asistentei pentru dezvoltare

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative impreuna cu Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana, au lansat primul program de master in limba engleza capabil sa formeze viitori specialisti si experti in domeniul dezvoltarii internationale si ajutorului umanitar intitulat "Development, international cooperation and humanitarian aid".

Programul de masterat "Dezvoltare, cooperare internationala si ajutor umanitar" ofera o mai buna intelegere a mecanismului de dezvoltare si sprijinire internationala, de colaborare peste frontiere si implementare de proiecte cu finantare internationala, pentru ca fondurile importante alocate acestui domeniu sa fie folosite cu eficienta in ajutorarea tarilor in curs de dezvoltare.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com