Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Prima traducere integrala educatie

Tanarul pastor Manolios va fi Iisus, iar Mihelis, Kostandis si Iannakos - apostolii Petru, Iacov si Ioan. BUCURESTI / 17:45, 20. 03. 2008

La Editura Humanitas Fiction, in colectia "Raftul Denisei", a aparut saptamana aceasta prima traducere integrala din neogreaca a romanului "Hristos rastignit din nou" de Nikos Kazantzakis, semnata de Ion Diaconescu.

Nominalizat de cateva ori la Premiul Nobel, vesnic in conflict cu autoritatile din Grecia pentru opiniile sale indraznete, Kazantzakis a gasit mai multa audienta in strainatate decat in propria patrie. Au libertatea credintei, asa ca fruntasii satului se hotarasc sa puna in scena, in Saptamana Mare, Patimile lui Hristos. Jugul nu este greu. Deznodamantul in satul arid si atemporal, amintind de Iudeea antica, va fi tragic: intr-o lume care s-a lepadat de credinta, Manolios si prietenii sai vor fi prigoniti pentru ca incearca sa redestepte in inimile celorlalti dragostea pentru semeni.

"Un roman profund, cutremurator. "

Time

De acelasi autor in colectia "Raftul Denisei":

Zorba Grecul

Alaturi de Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas (1946), cartea care l-a consacrat, sta romanul tot atat de apreciat Hristos rastignit din nou (1948).

Hristos rastignit din nou a fost ecranizat, cu titlul Celui qui doit mourir (Cel ce trebuie sa moara), de regizorul Jules Dassin in 1957, avandu-i in distributie pe Melina Mercouri si Pierre Vaneck.

Lykovrysi este un sat prosper si pasnic, ai carui locuitori traiesc resemnati sub stapanirea otomana. Pentru a fi la inaltimea misiunii incredintate, cei patru tineri se intorc spre Scripturi, devenind propovaduitorii unei credinte pe care ceilalti, noi farisei ce nu vor sovai sa ucida, o imbratiseaza doar cu vorba, nu si cu fapta.

Cartea este o marturie a luptei dintre carne si spirit, dintre instinct si morala. In jumatatea de secol daruita literaturii, a fost creatorul unei opere de dimensiuni impresionante: poezie, dramaturgie, eseuri, traduceri si proza.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com