Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Premiul literar Augustin Fratila educatie

Numele acestora vor fi cunoscute in 8 octombrie.

Intre 10 octombrie si 2 noiembrie 20 de bloggeri vor alege castigatorul premiului, acordand puncte de la 1 la 5 fiecarui roman finalist. Stimuland literatura cu un premiu consistent si aducand in atentia publicului un roman apreciat de exponentii foarte multor oameni (atat critici literari, cat si bloggeri) dorim sa resuscitam pasiunea pentru lectura si apropierea de literatura romana. Si, bineinteles, despre juriul - din care fac si eu parte - infiintat pentru desemnarea celor mai bune romane aparute in cursul fiecarui an.

Acum suntem la inceputul inceputului, dar perspectiva deschisa de initiativa Asociatiei imi inspira incredere si ma entuziasmeaza". A publicat in cele mai importante reviste culturale, iar intre 1991 si 2010 a fost redactor-sef al Editurii ALLFA, departamentul de literatura al Grupului Editorial ALL.

Juriul de specialitate despre Premiul literar "Augustin Fratila":

"Ce poate fi mai odihnitor decat sa ajungi din jucator arbitru ? Pina ieri concurent, azi decident, iata un sfant alint batranetii! Unde mai pui ca, de aceasta data, intr-o perfecta intermediere de varste, orientari, prejudecati si asteptari, troica juriului nostru (de 70, 60, 40 de ani) nu face "decat" sa nominalizeze cinci romane, urmand ca onor blogosfera (care viseaza amarnic sa faca legea literaturii candva) sa aleaga bestseller-ul.

In ultimii ani, m-am luptat, fioros sau haios, inocent sau impertinent, in variate jurii, la USR, ICR, UNITER, AFCN, CNC, Gala Societatii Civile, Fundatia Soros, Freedom House, Dakino s. a. Acesta pune la dispozitia Asociatiei 250 mp pentru promovarea premiului si a partenerilor - Class Living si green-future. ro, in cadrul unei proiectii realizate pe fatada hotelului, in perioada 15-30 septembrie 2012, intervalul orar 19. 00-24. 00.

Premiul literar "Augustin Fratila" este parte integranta a misiunii pe care Asociatia Casa de Cultura si-a asumat-o - aceea de a dezvolta proiecte culturale sustenabile care sa promoveze cultura autentica si importanta ei in societatea romaneasca.

Principalul obiectiv este stimularea interesului pentru literatura contemporana si formarea unui public receptiv la miscarile de idei din spatiul cultural romanesc.

"Premiul literar "Augustin Fratila" este o metoda practica prin care Asociatia Casa de Cultura isi propune sa indeplineasca misiunea de promovare a lecturii. Mihailescu si Daniel Cristea Enache va stabili finalistii concursului (cinci autori). Autorul al carui roman va primi cel mai mare punctaj va fi rasplatit cu Premiul literar "Augustin Fratila" - romanul anului 2011, in valoare de 10. 000 de euro.

Ceremonia in cadrul careia se va acorda Premiul va avea loc in 7 noiembrie 2012 la Hotel InterContinental Bucuresti.

Premiul literar "Augustin Fratila", o initiativa a Asociatiei Casa de Cultura, va fi acordat in fiecare an pentru cel mai bun roman aparut in anul anterior, conform unei selectii facute de cei mai valorosi critici literari si de cititorii activi din mediul online.

Proiectul se bucura de sprijinul Hotelului InterContinental Bucuresti. Cel mai bun roman va cistiga premiul: de asta se va ocupa juriul.
Romancierii autohtoni din toate generatiile vor avea, de acum inainte, o motivatie suplimentara; iar in spatiul cultural romanesc, premiul "Augustin Fratila" are toate sansele sa devina un reper. " Daniel
Cristea-Enache, membru al juriului de specialitate. Mihailescu, membru al juriului de specialitate

"Va veni vremea cand istoricii literari vor scrie despre ceea ce datoreaza romanul romanesc "Premiului Augustin Fratila". De fiecare data am avut de strabatut un labirint : de stiluri, genuri, categorii, interese de breasla, ideologie, sau geografie literara.

Acum este vorba de propus cinci reusite epice din care nu tu, ci altii vor face numirea finala. De remarcat este si faptul ca acest premiu va recompensa excelenta intr-un domeniu - cel al romanului - in care exista, in ultimii ani, o adevarata competitie. Despre emulatia pe care a provocat-o acest premiu.

Despre Asociatia Casa de Cultura care a avut o ideea atat de inspirata. Premiul literar "Augustin Fratila", editia I, este oferit de Asociatia Casa de Cultura si vine sa rasplateasca cel mai bun roman romanesc publicat in anul 2011.

Castigatorul primeste un cec in valoare de 10. 000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat pana acum, in Romania, pentru creatie literara.

In concurs se pot inscrie toti autorii care au publicat un roman in 2011, in limba romana, expediind trei exemplare ale cartii pe adresa Asociatiei Casa de Cultura si completand formularul de inscriere pana in 23 septembrie 2012.

(Regulamentul si formularul de inscriere pot fi gasite pe pagina Asociatiei Casa de Cultura, www. acadecu. ro. )

Juriul format din criticii literari Alex Stefanescu, Dan C. Pe cat de simplu, pe-atata de riscant.
Dar, fara de riscuri, ce-ar mai fi placerea?" Dan C. Alex Stefanescu, membru al juriului de specialitate

"Un premiu purtind numele lui Augustin Fratila este o initiativa deosebita. Avem incredere in succesul acestui proiect si ne bazam pe sprijinul tuturor celor implicati in actul de lectura: autori, editori si cititori!" Mario De Mezzo, Presedintele Asociatiei Casa de Cultura

Despre Augustin Fratila:

Augustin Fratila (1953-2010), scriitor si cantautor, a fost un apropiat al lui Nichita Stanescu si membru al Cenaclului de Luni.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com