Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Orchestra Romana de Tineret educatie

Renumele orchestrei a fost consolidat de prezenta in cadrul Festivalului International "George Enescu" din 2011 si 2013.

In noiembrie 2011, Orchestra a devenit membra a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras). Vineri, 20 iunie 2014, ora 12. 00, la Sala Studio a Ateneului Roman, Orchestra Romana de Tineret va invita la o conferinta de presa prilejuita de concertele extraordinare pe care le va sustine in aceasta luna la Bucuresti si Berlin.

Vor participa dirijorul Cristian Mandeal, violoncelistul Marin Cazacu, director general al Centrului National de Arta Tinerimea Romana, concert-maestrii orchestrei Roxana Oprea si Rafael Butaru si reprezentanti ai partenerilor proiectului - Nicolae Licaret, director artistic al Filarmonicii George Enescu, Oltea Serban-Parau, director al Centrului Cultural Media Radio Romania, si Liviu Jicman, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman Programul cuprinde cele Trei Dansuri Romanesti de Theodor Rogalski, Rapsodia Spaniola de Ravel, Dansul celor sapte voaluri din opera Salomea de Richard Strauss si simfonia Patetica de Ceaikovski. Asta face Festivalul Enescu pentru Romania: pune in lumina acesti oameni minunati" - dirijorul american Lawrence Foster

"Orchestra Romana de Tineret da tot ce este mai bun, in adevaratul sens al cuvantului. Cu acest prilej, organizatorii au selectionat cele mai bune sase orchestre de tineret din intreaga lume, una de pe continentul american (SUA), una din Asia (China) si patru din Europa - Romania, Franta, Germania si Rusia.

Din 2014, activitatea orchestrei este coordonata de Centrul National de Arta "Tinerimea Romana".

Orchestra Romana de Tineret, prima orchestra simfonica de tineret din Romania, a luat fiinta la Sinaia, in vara anului 2008, la initiativa violoncelistului si directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundatiei "Prietenii muzicii -Serafim Antropov".

Membrii sai, marea majoritate cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, sunt selectati dintre cei mai buni tineri muzicieni la nivel national. Incepand din 2012, a fost invitata saa concerteze pe scene prestigioase din Franta, Germania si Italia.

Marturii despre Orchestra Romana de tineret

"Viitorul vietii artistice din Romania este legat de acesti tineri fantastici cu care lucrez (…) Aceasta este imaginea pentru Romania. Participarea Orchestrei Romane de Tineret la Festivalul European de orchestre de Tineret de la Berlin - Young Euro Classic este sprijinita Guvernul Romaniei si de Institutul Cultural Roman si promovata de ICR Berlin.

In premiera pentru o orchestra din Romania, Orchestra Romana de Tineret va evolua pe 24 iunie 2014 in Sala Filarmonicii din Berlin, ca invitat de onoare in cadrul Festivalului European de orchestre de Tineret de la Berlin - Young Euro Classic.

Editia din acest an a Festivalul Young Euro Classic comemoreaza 100 de ani de la izbucnirea primului razboi mondial. Mandeal isi permite fermate lungi, o agogica consolidata si efecte inaltatoare, iar tinerii muzicieni par sa-l urmeze neconditionat" - Der Tagesspiegel

"Ceea ce realizeaza Marin Cazacu, Cristian Mandeal si Horia Andreescu reprezinta o veritabila investitie pentru viitorul vietii noastre muzicale, pentru viitorul culturii noastre" - Dumitru Avakian La asemenea prezenta si concizie precum si intonatie infailibila unii profesionisti pot doar sa viseze. . 00, la Sala Radio, si duminica, 22 iunie 2014, la ora 11. 00, la Ateneul Roman, Orchestra Romana de Tineret, condusa de dirijorul Cristian Mandeal, va concerta in avanpremiera turneului extraordinar de la Berlin. Charismaticului dirijor Cristian Mandeal i s-ar cuveni un loc la un pupitru berlinez, daca se ia in considerare felul in care reuseste sa transpuna lucrarea lui Rachmaninov, Dansuri simfonice. Pregatirea tehnica si artistica este asigurata de la infiintare de maestrul Cristian Mandeal.

Concertele sustinute anual intre 2008 si 2013 in cadrul Festivalului International "Enescu si muzica lumii" la Sinaia, Busteni, Sibiu, Brasov si Bucuresti, aparitiile stralucitoare de pe scena Ateneului Roman incepand cu 2009, in cadrul concertelor December Music Flavours si Spring Music Flavours, organizate de Lanto Communication, au fost foarte apreciate de public si elogiate de critica.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole

Conferinta MODIFICARILE CODULUI

ro, EJobs, Indaco Systems, BestJobs, Infolegal


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com