Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  OFERTELE DE STUDIU IN STRAINATATE educatie

La studiu in strainatate poate pleca orice absolvent cu diploma de Bacalaureat, indiferent de nota pe care a obtinut-o si care cunoaste limba engleza la un nivel peste mediu.

Studentii romani care aleg sa studieze in aceste tari beneficiaza de finantare integrala a taxelor de scolarizare prin imprumuturi guvernamentale de la Guvernele respectivelor tari, ramanandu-le sa isi acopere doar costurile zilnice de trai (cazare, masa, transport). Aceste costuri se ridica la 500-600 EUR pe luna pentru Marea Britanie si 900-1000 EUR pe luna pentru Tarile Nordice. . In ultimii 3 ani, valoarea burselor acordate studentilor nostri a depasit 510. 000 EUR.

Noutatea in acest an o constituie un parteneriat special al fundatiei cu universitatile pe care le reprezinta care ofera absolventilor romani din Promotia 2011 posibilitatea sa aplice pentru studii in Marea Britanie pentru Septembrie 2011, si dupa Examenul de Bacalaureat, in lunile iulie si august. Astfel, Marea Britanie este alegerea a peste 87% dintre studenti pentru ca ofera costuri zilnice mai scazute decat cele din Tarile Nordice precum si posibilitatea de a lucra part time pe durata studiilor in vederea acoperirii acestor costuri, lucru mai putin posibil in celelalte tari unde limba oficiala nu este engleza. Perspectiva de a primi ajutor in gasirea unui job in domeniul pentru care se pregatesc, ratele mari de angajare dupa absolvire pe care le ofera universitatile din Vest, precum si sansele obtinerii unor venituri care sa le asigure un trai mai bun sunt criteriile primordiale ale alegerii studentilor de a pleca la studii in alte tari.

Tinerii romani interesati de aceste oportunitati pot primi sprijin gratuit in procesul de selectie a universitatii potrivite, de admitere la universitate si de accesare a finantarilor disponibile prin intermediul Fundatiei Study Abroad Advising Centre, principala reprezentanta a universitatilor britanice in Romania, avand exclusivitate in reprezentare din partea a mai mult de zece institutii. Numarul celor care aleg sa studieze la o facultate in strainatate creste de la an la an cu cel putin 45%, datorita conditiilor financiare si de studiu precum si perspectivelor de angajare dupa absolvire pe care le ofera universitatile din vestul Europei studentilor romani, care, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana au acelasi drepturi ca si cetatenii din tarile respective Cele mai populare universitati in randul studentilor romani sunt Coventry University, Canterbury Christ Church University, University of Essex si University of Bradford, din Marea Britanie, unde studiaza peste 1200 de romani.

Ceea ce ii atrage pe tinerii romani la aceste universitati nu se limiteaza la sfera studiilor, ei privind, in primul rand, spre oportunitatile disponibile dupa absolvirea acestora. De la debutul activitatii sale, in Noiembrie 2006, fundatia a ajutat peste 3000 de tineri romani sa beneficieze de oportunitatile de studiu universitar si postuniversitar oferite de tarile din Europa de Vest si cu predilectie in Marea Britanie.

Pe langa consultanta educationala gratuita oferita studentilor care apeleaza la serviciile fundatiei, aceasta ofera si ajutor financiar pentru acoperirea partiala a costurilor de trai prin burse negociate cu universitatile partenere si burse din fonduri proprii care ajung la 500-1235 EUR pe an pentru universitatile din Marea Britanie si la 300 EUR pe an pentru cele din Olanda, precum si consultanta in vederea obtinerii unui loc de munca pe durata studiilor si acoperirii partiale a costurilor de trai, eliminand necesitatea ca studentii sa primeasca bani de acasa dupa primele trei luni, considerate de acomodare.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com