Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Musat Asociatii promotorul educatie

Acest exercitiu le va testa si imbogati cunostintele in materie de procedura arbitrala, drept international si practica ICSID, precum si a altor foruri internationale de solutionare a diferendelor. Pe langa pregatirea echipei si acoperirea integrala a cheltuielilor necesare participarii, Musat & Asociatii se numara printre sponsorii principali ai acestei manifestari, alaturi de alte companii si importante case de avocatura din Europa.

"Astfel de concursuri reprezinta o sansa autentica pentru studenti de a-si masura fortele intr-o speta de drept international in domeniul protectiei investitiilor straine cu tineri din alte tari si, pentru cei care ajung in finala, de a-si sustine argumentele in fata unui tribunal arbitral format din experti ai Curtilor de Arbitraj de la Washington (ICSID) si Londra. Ne bucuram sa ii sprijinim in aceasta competitie, oferindu-le sansa de a se implica intr-un proiect international de amploare si de a trai o experienta remarcabila din punct de vedere profesional", spune Ion Dragne, Deputy Senior Partner Musat & Asociatii.

Alaturi de alte 27 de echipe de studenti din intreaga lume, cei trei studenti romani se vor implica in solutionarea primei faze a unei dispute arbitrale desfasurate dupa regulile ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes), respectiv solutionarea obiectiunilor privind competenta Centrului si a Tribunalului Arbitral. Conform traditiei sale de peste 15 ani de a sprijini prin burse, stagii de practica si sponsorizari tinerii talentati aflati la inceput de drum in profesia juridica, Musat & Asociatii asigura participarea unei echipe de trei studenti ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu la concursul international "Arbitration Moot Court" organizat de Universitatea Goethe din Frankfurt in perioada 4-6 martie 2009. Anul acesta, concursul de procese simulate de la Frankfurt aduce in discutie o speta din sfera protectiei investitiilor straine si dreptului maritim, bazata pe un caz real petrecut in timpul razboiului civil din Statele Unite.

Expertiza Musat & Asociatii in domeniul arbitrajelor internationale include numeroase dispute solutionate sau in curs de solutionare de catre tribunalele arbitrale organizate sub auspiciile ICSID (Washington) si International Chamber of Commerce (Paris), precum si de catre Tribunale Arbitrale ad-hoc, cu o valoare cumulata de peste 1 mld euro numai in ultimii trei ani. Anterior, Musat & Asociatii a actionat in favoarea Statului Roman, obtinand castig de cauza intr-un litigiu initiat de catre Noble Ventures impotriva Statului, tot in fata ICSID, in legatura cu Combinatul Siderurgic de la Resita.


Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele firme de avocati infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Recent, firma a obtinut prima victorie a unui investitor privat impotriva Statului Roman in fata unei instante internationale de arbitraj (ICSID - Washington), care pentru prima oara a decis, cu referire la Romania, ca abrogarea/anularea facilitatilor acordate investitiilor straine este de natura a crea prejudicii investitorilor, iar o actiune in repararea acestor prejudicii este, in principiu, admisibila in fata ICSID. Portofoliul firmei cuprinde peste 2500 de clienti, mari corporatii locale sau internationale printre care: Enel SpA, ABN AMRO Bank, Fortis Bank, Orange, PPF Investments, European Investment Bank, BERD, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, ING Real Estate, General Electric, General Motors, Intel Corp, Oracle, AON, AT&T, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast Corporate Finance Consulting, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation, Pepsi. Protectia investitiilor straine este una dintre cele mai inovative si de interes ramuri ale dreptului international, iar participarea in aceasta competitie le va oferi celor trei o perspectiva practica extrem de valoroasa asupra mecanismelor de solutionare a disputelor. Avand 12 parteneri si peste 100 de avocati, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului precum si litigii & arbitraje comerciale.
De peste 15 ani, MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca unii din pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile straine de specialitate recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com