Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Mediafax va premia cel mai bun scurtmetraj educatie

Acesta a fost locul unde au putut fi vazute in premiera in Romania filmele care au marcat boom-ul cinematografiei romanesti, de la Occident (regia Cristian Mungiu) la Moartea domnului Lazarescu (regia Cristi Puiu) si de la A fost sau n-a fost? (regia Corneliu Porumboiu) la 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (regia Cristian Mungiu). Mediafax, cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania, va acorda Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea scurtmetraj la Festivalul International de Film Transilvania - TIFF 2010, ce va avea loc intre 28 mai si 6 iunie Din 2007, Mediafax se adreseaza in mod direct si consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www. mediafax. ro.

Despre Zilele Filmului Romanesc

Zilele Filmului Romanesc de la TIFF prezinta in fiecare an cele mai noi si mai asteptate productii autohtone de lung si scurtmetraj. Infiintata in 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare grup media din Romania, MediaPro, si are peste 2. 000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri. .

Selectia de scurtmetraje include filme participante in ultimele luni la festivaluri internationale de prestigiu, precum cele de la Berlin, Rotterdam si Clermont-Ferrand, si productii ce vor fi prezentate in premiera absoluta la TIFF.

Publicul va putea vedea, printre altele, filmul care reprezinta anul acesta Romania in Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes - "Cautarea" (regia Ionut Piturescu), castigatorul premiului DAAD la cea de-a 60-a editie a Berlinalei - "Colivia" (regia Adrian Sitaru), alaturi de un alt scurtmetraj al acestui apreciat regizor - "Lord".

Pentru a doua oara in istoria TIFF, din competitia Zilelor Filmului Romanesc face parte si un scurtmetraj realizat de doua foste participante ale atelierului Let’s Go Digital: "Aniversarea", regizat de Luiza Parvu si montat de Letitia Stefanescu.

In aceeasi competitie se afla debutul in regia de film al actorului Dorian Boguta - "10", un documentar de Mihai Bauman si Alexandru Belc realizat in cadrul atelierului Aristoteles de la Sibiu - "Rebel Rebel", si un scurtmetraj de opt minute ce a fost prezentat in premiera la pavilionul romanesc de la Bienala de la Venetia - "Troleibuzul 92" al artistului Stefan Constantinescu.

Regizoarele Iulia Rugina si Adina Pintilie isi vor prezenta la Cluj noile mediumetraje: "Captivi de Craciun", respectiv "Oxigen", cel din urma selectionat in competitia Tiger Awards de la Rotterdam si bazat pe povestea reala a unui barbat care, in timpul regimului comunist, a incercat sa treaca ilegal Dunarea avand cu el numai un cilindru de oxigen.

Spectatorii de la Cluj vor mai putea urmari un film distins cu premiul Rectorului UNATC la CineMAiubit - "Timi" (regia Cristi Iftime) si un scurtmetraj selectionat la Clermont-Ferrand, cu aparitii inedite ale cantaretului de manele Lele si ale impresarului Dan Bursuc - "Muzica in sange" (regia Alexandru Mavrodineanu).

Selectia ZFR este completata de scurtmetrajele "Betisoare rock’n’roll" (regia Cristian Pascariu), "Icre negre" (Razvan Savescu), "Maica Domnului de la parter" (Andrei Cohn), "Mátyás, Mátyás" (Cecilia Felméri), "Ochiul papusii" (Doru Dragoi, Bogdan Dragoi), "Trenul foamei" (Viorel Timaru), "Urban Groove" (Ruxandra Ghitescu) si "Zmeii" (Vlad Ilicevici, Andrei Tanase) Castigatorul va fi desemnat de un juriu format din cineastul croat Goran Odvorčić, regizoarea bulgara Sevda Kozareva si regizoarea si scenarista Stanca Radu, castigatoarea de anul trecut a premiului pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc de la TIFF Pe langa proiectiile de filme, cele trei zile dedicate cinematografiei romanesti cuprind sesiuni de workshop-uri si intalniri intre realizatorii de film din Romania, producatori, agenti de vanzare si cineasti din strainatate. . . Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, inregistrari audio cu declararatii si interviuri in exclusivitate, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, rapoarte de piata, continut multimedia pentru telefonia mobila.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©21-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com