Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Lectia de zbor la MONTESSORI educatie

De fapt, intregul eveniment a fost gandit in sistem interactiv; dupa eliberarea fluturasilor si dupa taierea panglicii inaugurale de catre Ministrul Daniel Funeriu, impreuna cu Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si Laura Caraiman, Director Executiv Montessori Haus Timisoara, oaspetii au fost impartiti in trei grupuri. Elementele prin care s-a comunicat conceptul creativ au fost: un altfel de abecedar, o carte 3D, cuprinzand litere extrem de creativ exprimate, completata de semne de carte personalizate cu litere inaripate si cu concepte si cuvinte din vocabularul pedagogiei montessoriene, alese si explicate cu grija de catre pedagogii Montessori Haus Timisoara, o harta pentru orientarea in traseu si materiale promotionale cu informatii despre institutie. In sala de sport, un grup de gimnasti si doi balerini au sustinut reprezentatii remarcabile si emotionante, la gradinita, invitatii au experimentat jocul linistii in care au avut ocazia sa inteleaga faptul ca fiecare copil/individ are ritmul propriu si ca in functie de acesta se poate stabili, de fapt, nivelul corect de asimilare si relevanta propriilor performante si actiuni, iar la scoala si-au reamintit lectia apartenentei noastre la un tot unitar, la o viziune cosmica ce inglobeaza fiecare element, lucru sau fiinta care il compune. De aceea, conceptul evenimentului a ales ca element central zborul, comunicat pe principiul montessorian, de la concret la abstract si de la simplu la complex, croind astfel un traseu initiatic simbolic, atat pentru devenirea fiintei umane, cat si pentru modul in care aceasta se produce din perspectiva montessoriana.

Oaspetii au fost ghidati in peisajul pedagogic inedit de catre Melania Medeleanu, de pedagogii institutiei si de cateva "stewardese" - hostessele evenimentului. Tot in curte s-a incheiat si lectia simbolica despre zbor, prin eliberarea unor porumbei voiajori si imperiali, care au emotionat audienta cu prezenta lor. Dezvoltata in urma cu peste 100 de ani de catre Maria Montessori, primul medic femeie din Italia, pedagogia Montessori are ca punct de pornire institutional "Casa dei Bambini", primul centru pentru copii deschis de initiatoarea acestui sistem pedagogic, la 6 ianuarie, 1907.

Lansarea noului sediu si-a dorit sa ii introduca pe oaspetii Montessori Haus Timisoara nu doar in spatiul concret de lucru, ci si in atmosfera si spiritul pedagogiei montessoriene. Harta a fost conceputa ca un magic flyer, cuprinzand intre copertile lui un fluturas de hartie care si-a luat zborul simultan, din toate plicurile, atunci cand acestea au fost deschise. O prezenta graitoare, in ciuda faptului ca s-au exprimat exclusiv prin gesturi, a fost trupa de mimi alcatuita din actori profesionisti ai Teatrului German de Stat Timisoara, care au avut misiunea si placerea de a interpreta in cadrul evenimentului rolul copiilor. Sistemul pedagogic in care aceasta institutie de invatamant alternativ functioneaza in Romania este, insa, cu atat mai important si deopotriva motivul principal pentru care noua locatie dispune de absolut tot ceea ce este necesar bunei desfasurari a activitatilor de educare a copiilor. Astfel, au asistat pe rand la prezentari ale salii de sport, gradinitei, scolii si curtii, sustinute concomitent de pedagogii Felix Sinitean-Singer, Laura Caraiman, Karla Sinitean-Singer si Edith Gheorghiu. Doi dintre acesti porumbei au ramas la Montessori Haus Timisoara, in grija copiilor, de acum inainte, ca simbol al dorintei lor de a prinde aripi si de a zbura fara teama in viata.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Daniel Funeriu, prezent la eveniment a notat in Cartea de Onoare a Montessori Haus Timisoara: "Dupa o vizita deosebita, intr-o scoala deosebita, imi ramane placerea sa va urez ca scoala dumneavoastra sa fie un drum catre visul oricarui copil care-i calca pragul. Felicitari si mult succes".

Vizitati-ne la www. montessorihaus. ro Fiecare dintre acestia a sustinut prezentari care i-au incurajat pe invitati sa experimenteze direct modul in care invata aici copiii. Timisoara, 16 decembrie, 2010-Lansarea noului sediu al MontessoriHaus Timisoaraa stat sub semnul unei lectii de zbor. Intru spirit.

Gradinita, scoala si sala de sport de la MontessoriHaus Timisoara, sarbatorite pe 11 decembrie 2010, sunt doar partea explicita din marca noutatii pe care a intentionat sa o anunte evenimentul de lansare a noului sediu. In curte, invitatii au avut ocazia sa vada animalele (canguri pitici, gaini si cocosi, iepuri si capre) si plantele ingrijite de copii. Obiectivul este acela de a forma copii independenti, creativi, echilibrati, increzatori in fortele proprii si capabili sa se adapteze oricarei situatii.

Pedagogia Montessori se afla inca in etapa de debut in Romania, chiar daca la nivel mondial ea a dat rezultate remarcabile in ultimul secol.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com