Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy educatie

De-a lungul carierei sale, a urcat pe aceeasi scena cu nume mari ale jazzului international precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T. A. MsoNormalTable

{mso-style-name:"Table Normal";

mso-tstyle-rowband-size:0;

mso-tstyle-colband-size:0;

mso-style-noshow:yes;

mso-style-parent:"";

mso-padding-alt:0in 5. 4pt 0in 5. 4pt;

mso-para-margin:0in;

mso-para-margin-bottom:. 0001pt;

mso-pagination:widow-orphan;

font-size:10. 0pt;

font-family:"Times New Roman";

mso-ansi-language:#0400;

mso-fareast-language:#0400;

mso-bidi-language:#0400;}bilete. arcub. r Thompson sau Chris Sullivan.

Sâmbata, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, sustinut de Emil Bîzga (trompeta), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomita (bas) si Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiste nr. 14, de la ora 20:00.

Cunoscutul trompetist american de origine româna, Emil Bîzga, este unul dintre cei mai apreciati artisti ai muzicii de gen. Prin bogata sa experienta muzicala si prin daruirea cu care interpreteaza, Emil Bîzga a trezit admiratia celebrului Tony Bennett, jazzmanul care a câstigat cincisprezece premii Grammy, doua premii Emmy si a vândut peste 50 de milioane de înregistrari în întreaga lume, acesta devenind un apropiat al artistului român, caruia i-a pus la dispozitie propriul studio de înregistrari.

Marius Vernescu, unul dintre talentele remarcabile ale jazzului european si câstigator al marelui premiu Montreux Jazz Festival, Piano Competition (2002), Tudy Zaharescu, unul dintre cei mai valorosi bateristi de jazz ai momentului, Toma Zaharia, cel mai solicitat contrabasist de muzica lautareasca, si Emil Bîzga vor aduce în fata publicului bucurestean un proiect recent, înfiintat în toamna anului 2013: „Gypsy Blues“, un concept ce are la baza ideea de „Bent and Blue Notes translated into the language of contemporary jazz“. Totodata, muzicianul a sustinut si concerte solo sau alaturi de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band si Opera din Hanovra. Concertul este o alunecare între tonalitatile majore, care înseamna fericire, si tonalitatile minore, care trimit catre tristete.

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Salii ARCUB, au fost prezenti artisti renumiti ai jazzului, precum Maria Raducanu si Krister Jonsson, Vali Racila si Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rares Totu si A. G. Weinberger.

Concertul „Gypsy Blues“ va fi precedat de cel sustinut de Ozana Barabancea & Band, în ziua de 25 octombrie, si urmat de recitalul lui Nicolas Simion, din 29 noiembrie.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) sau online pe