Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Investeste in oameni educatie

Lucrarile prezentate au fost selectate de catre un comitet stiintific international si au fost publicate in cele doua volume de lucrari ale conferintei.

De un interes deosebit s-a bucurat Masa rotunda cu tema "Acreditarea si recunoasterea programelor de studii in parteneriat", in cadrul careia participantii au impartasit din experienta universitatilor lor si au discutat despre viitorul acreditarii programelor in colaborare. Lucrarile prezentate au avut ca tematica practic toate aspectele privind asigurarea calitatii in invatamantul superior, dar si multe concepte privind organizarea si functionarea procesului educativ in cadrul mai larg al procesului Bologna. . 2/S/1
Beneficiar: Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior

Comunicat de presa

In perioada 14-16 octombrie 2010 s-a desfasurat la Sinaia, sub egida Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, a doua conferinta internationala, Institutional Strategic Quality Management - ISQM 2010, in cadrul proiectului "Asigurarea calitatii in invatamantul superior din Romania in context european. O parte dintre ideile dezbatute se vor regasi in urmatorul numar al revistei QAR.

Conferinta ISQM 2010 a reprezentat o oportunitate de schimburi de idei si de bune practici in domeniu si a avut drept scop atingerea unui grad ridicat de calitate si de formare de forta de munca de buna calitate. Evenimentul a fost onorat de prezenta a 22 de participanti din strainatate, reprezentand 17 tari. In ceea ce priveste participantii romani, acestia au reprezentat universitati de stat, private, militare, de arta, de inginerie, invatamant economic etc.

Agenda evenimentului a cuprins o serie de activitati organizate in numeroase sesiuni paralele. Din discutii a reiesit foarte clar faptul ca autonomia institutiilor si independenta agentiilor de asigurare a calitatii in cadrul sistemelor nationale de invatamant superior sunt conditii esentiale pentru a asigura programe universitare de licenta si de masterat de buna calitate. Dezvoltarea managementului calitatii academice la nivel de sistem si institutional" - ACADEMIS.

La conferinta au participat peste 120 de experti din domeniul asigurarii calitatii in invatamantul superior, din tara si din strainatate. In cadrul lucrarilor conferintei au fost analizate provocarile si problemele generate de asigurarea calitatii in invatamantul superior din Romania si nu numai. De asemenea, au mai fost prezenti reprezentanti ai forurilor de conducere ale organismelor europene din domeniul asigurarii calitatii invatamantului superior: European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA), European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR), European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE). Asteptarile ARACIS legate de Conferinta Institutional Strategic Quality Management - ISQM 2010 se refera la aplicarea in practica a ideilor prezentate in vederea realizarii unei culturi a evaluarii si a unei culturi a calitatii in invatamantul superior romanesc.
Detalii referitoare la Conferinta "Institutional Strategic Quality Management - ISQM 2010" puteti gasi accesand urmatoarea adresa:
proiecte. aracis. ro/academis/promovare-diseminare-transfer/conferinte-internationale/

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Aug-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com