Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  I-am falimentat localul mamei educatie

In completare, Kamara a adaugat: "Alcolul duce la violenta, drogul la fel. Si tremurau si erau dubiosi. Toata seara nu am facut altceva decat sa stau intr-un colt, consternat si panicat, uitandu-ma doar catre usa. Insa, incercati sa intelegeti ca ceea ce puteti opri acum, cat inca nu este prea tarziu, nu se poate stopa la fel de simplu daca viciul pune stapanire pe voi", a explicat doctor Meca. Nu imi pare rau, chiar daca mama s-a suparat pe mine. Comunicarea cu acesta este un pas foarte important. "Stiu ca adesea cu parintii va este greu sa aveti un dialog deschis. Bine ca nu a fost asa, insa de a doua zi nu am mai avut de-a face cu acei oameni! E foarte important sa stii sa te distrezi si intr-un alt mod decat prin alcool, droguri sau fumat!" Kamara impreuna cu medicii Romgermed le-au explicat elevilor de la "Mircea Eliade" ca daca au dileme este bine sa apelze la psihologul liceului. Iar asta nu e rau deloc!", a povestit Kamara.

"Vedeam cum intra mascatii pe usa"

Jumatatea trupei "Alb Negru" a mai povestit liceenilor ca vointa este cea mai importanta. Sa nu le fie frica sau jena. Seminariile au fost interactive, iar liceenii au pus o serie de intrebari medicilor, dar mai ales lui Kamara. Vedeta, aplaudata si ovationata de tineri, le-a vorbit deschis, incercand sa ofere propriile experiente de viata ca si exemplu. Le-a precizat ca nu trebuie sa se lase influentati de prieteni, pentru ca nu este o solutie. Iar Kamara a concluzionat : "Nu lasati intunericul sa intre in viata voastra!" Imaginea este una tare neplacuta!", a adaugat vedeta.

Pe biletele impartite de medici, elevii au avut, in majoritate, acceasi intrebare: "Cum procedam cu cei care sunt deja dependenti?". "Raspunsul este simplu: nu ii marginalizati. Am mai scapat lumea de un bar, iar asta mi se pare o mare reusita! Acolo s-a facut un teren de fotbal. Iar deciziile pe care le luam in adolescenta ne marcheaza atat viata proprie, cat si pe a celor din jur. El a povestit cum, copil fiind, si-a pus in gand sa falimenteze localul mamei sale. "Nu imi placea ideea de a bea alcool si mi-am propus sa ii falimentez mamei localul. In prima zi a campaniei sociale a Romgermed de educare a tinerilor liceeni, "Tanar si Responsabil", echipa de medici l-a avut alaturi in timpul seminariilor de la liceul "Mircea Eliade" pe Kamara.

Pe parcursul celor 2 ore, doctor Cristiana Meca si doctor Iulia Florea le-au explicat elevilor de ce sa spuna NU alcoolului, fumatului, drogurilor si violentei. Si vedeam mascatii cum intra peste noi si ne aresteaza, inclusiv pe mine care nu aveam de-a face cu consumul de droguri. Cum? Am inceput sa invit diferiti oameni sa serveasca bauturi, pe gratis, iar in 3 luni l-am falimentat. Ganditi-va ca cei care nu mai au bani de substante ajung sa dea in cap pe strada, pentru a face rost de bani. Si ei aveau tot felul de substante. Nu odata am vazut persoane dubioase care ma intrebau daca nu am ceva de prizat. Sustinand ceea ce medicii Romgermed au explicat, respectiv ca o comunicare deschisa cu oameni de specialitate este foarte importanta, Kamara s-a dat exemplu pe sine si a povestit cum nu odata s-a indepartat de cercurile in care se consumau diferite substante nocive. "Eram acum cativa ani la Sinaia, cu o gasca. Ajutati-i! Vorbiti cu ei si convingeti-i sa ajunga la specialisti! Fiti voi un exemplu. ", a spus psiholog Florea.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com