Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Educatie pentru Societatea educatie

Fundatia ECDL promoveaza dezvoltarea programelor pentru competente digitale la toate nivelele educationale in toata Europa si sustine perfectionarea si modernizarea sistemelor educationale, punand la dispozitia tinerilor de astazi aptitudinile necesare pentru mobilitate pe piata muncii din viitor, utilizand certificarea ca rezultat masurabil al investitiei in programe de aptitudini digitale.

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 600 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Ca operator national al Fundatiei ECDL, ECDL ROMANIA garanteaza suportul atat pentru obiectivele Agendei Digitale, cat si pentru obiectivele specifice ale Fundatiei ECDL pentru a asigura aplicarea acestora cu succes in Romania, colaborand cu principalii factori de influenta ai Agendei Digitale.

ECDL ROMANIA a semnat cu Ministerul Educatiei acordul "Educatie pentru Societatea Informationala" prin care partile au convenit sa colaboreze pentru ridicarea nivelului de competenta in utilizarea tehnologiei informationale atat pentru cei care au deja abilitati, cat si pentru cei care utilizeaza pentru prima data un calculator; sa asigure un nivel de baza de cunostinte TIC pentru absolventii din invatamantul preuniversitar si sa modernizeze sistemul si institutiile de educatie prin schimbare curriculara substantiala, care sa fie orientata pe competentele-cheie ce trebuie dobandite in scoala.

Principalul obiectiv al programului "Educatie pentru Societatea Informationala" il constituie stabilirea unei strategii de colaborare pentru facilitarea accesului elevilor si profesorilor din sistemul de invatamant din Romania la standardul de calitate al pregatirii in utilizarea calculatorului prin certificarile ECDL, de realizare a unei proceduri de acreditare in conditii optime a unitatilor de invatamant drept centre de testare ECDL si de recunoastere a instruirii si certificarii pentru inspectori scolari, profesori, elevi si studenti si alt personal implicat in invatamantul romanesc.

Prin acordul semnat cu MECTS, ECDL ROMANIA va continua acreditarea gratuita a unitatilor de invatamant preuniversitar din Romania, drept centre de testare ECDL pe teritoriul Romaniei. MECTS recunoaste certificarea ECDL, Permisul European de Conducere a Computerului, drept un atestat de operator pe computer cu valabilitate in sistemul de invatamant si va acorda cadrelor didactice, care obtin certificarea ECDL, credite profesionale transferabile.

La nivel european, Fundatia ECDL, prin operatorii sai nationali, s-a angajat sa se asigure ca 5. 000. 000 de cetateni vor avea oportunitatea de a obtine competente si aptitudini digitale si sa scada cu 3% numarul curent de 150 de milioane de oameni care nu au abilitatile necesare pentru utilizarea Internetului. 5. 000. 000 de oameni din intreaga lume au posibilitatea sa fie instruiti si certificati datorita sustinerii Agendei Digitale de catre Fundatia ECDL. ECDL ROMANIA sustine obiectivul declarat al Fundatiei ECDL prin derularea programului "Educatie pentru Societatea Informationala" alaturi de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Agenda Digitala lansata de Comisia Europeana este prima dintre cele sapte initiative-pilot din cadrul Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. De asemenea, ECDL ROMANIA va elibera gratuit, in cadrul unitatilor din invatamantul preuniversitar acreditate ECDL, permisele ECDL pentru 10. 000 de elevi care au finalizat programul de certificare ECDL.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str

Conferinta MODIFICARILE CODULUI

ro, EJobs, Indaco Systems, BestJobs, Infolegal


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Jul-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com