Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Drepturile femeii in dezbaterea educatie

Asta si datorita poate credibilitatii scazute, de doar 2%, in privinta rezolvarii actelor de discriminare a femeii la locul de munca.

Proiectul "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen" este coordonat de S. C. Blockbuster Media S. R. L. , in calitate de solicitant, impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR) si Institutul National pentru Studii de Opinie si Marketing (INSOMAR) in calitate de parteneri. Totodata, solutiile propuse se vor concretiza intr-un proiect de lege ce va fi inaintat Parlamentului Romaniei.

Proiectul FEMINA ROMANIA are ca obiectiv principal consolidarea principiului egalitatii de sanse si de gen la nivelul societatii civile pentru o mai buna promovare a femeilor pe piata muncii, constientizarea drepturilor egale, depasirea stereotipurilor culturale si prezentarea unei imagini corecte si nediscriminatorii a femeii in societate.

Conferinta va fi moderata de Melania Medeleanu, iar printre invitati se regasesc nume precum Camelia Sucu, Monica Tatoiu, Cristina POCORA - deputat PNL presedinte al Comisiei pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor, Cristian Jura - secretar de stat, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, av. Evenimentul se va desfasura pe 20 iunie, incepand cu ora 13:00, Hotelul Caro Bucuresti.

Conferinta se adreseaza jurnalistilor, ONG-urilor, autoritatilor locale, personalitatilor cu succes in cariera, precum si tuturor acelora care, prin informarea si activitatea proprie pot influenta societatea civila si pot prezenta o imagine corecta si nediscrimnatorie a femeii in societatea romaneasca. Iustina Ionescu - consilier juridic in Proiectul Femina Romania, Delia Panait - FRONT, Prof. Univ. Dr. Din acest raport reies situatii care contrasteaza frapant cu abordarea temei in spatiul public si anume: estimarile statistice cu privire la frecventa situatiilor de discriminare la locul de munca ating valori de cca. 30% dar in justitie ajung doar 2% din cazuri. . 6 / Domeniul major de interventie 6. 3 Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii

Titlul proiectului: "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen" / Contract nr. : POSDRU/97/6. 3/S/60732

COMUNICAT DE PRESA

Bucuresti, 19 iunie 2012

Drepturile femeii in dezbaterea Conferintei Consiliului National Femina

Conferinta Consiliului National Femina va avea loc la Bucuresti pe 20 iunie si incheie seria conferintelor care au avut ca tema semnalarea disfunctionalitatilor legislative in domeniul egalitatii de sanse si de gen din Romania si prezentarea raportului asupra discriminarii de gen pe piata muncii din Romania. Gheorghe Teodorescu - INSOMAR.

Invitatul special al evenimentului este Viviane Teitelbaum, Vicepresedinte al European Women’s Lobby, Presedinte al Consiliului Femeilor "Conseil des femmes francofoni de Belgique" care va avea o interventie despre perspectiva europeana asupra problematicii egalitatii de sanse si de gen.

In cadrul Conferintei vor fi prezentate concluziile cercetarii nationale asupra discriminarii de gen pe piata muncii din Romania.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com