Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Douazeci de spectacole de balet educatie

Spectacolele au fost precedate de o etapa de pregatire a publicului si de promovare a programului artistic, organizandu-se 10 intalniri: artistii au vorbit despre povestile care sunt transpuse in spectacole de balet, si-au prezentat costumatiile si au exersat si o serie de pasi si miscari de balet cu micutii prezenti.

Proiectul a urmarit atingerea urmatoarelor obiective: stimularea si implicarea copiilor si parintilor in viata culturala prin organizarea de spectacole de balet si pian in gradinite; facilitarea accesului la spectacole si activitati artistice al copiilor din gradinite pentru cresterea nivelului de cultura si pregatirea acestora ca viitor public al manifestarilor cultural-artistice.

Valoarea adaugata a proiectului consta in adresarea unor oportunitati de initiere culturala distincta si in acelasi timp complementara cu setul de optionale care sunt desfasurate in prezent in gradinitele din sectorul 6 al municipiului Bucuresti. Spectacolele nu au reprezentat doar simple manifestari artistice, ci au implicat in mod direct grupul tinta si i-a transformat pe copii in "spectatori angajati". Copiii au fost atrasi pe scena si au fost incurajati sa participe la actul artistic in mod liber, dand frau liber imaginatiei in functie de mobilitatea fiecaruia si emotia creata.

Presedinte: Alina Elena Fotin Fundatia Art’Alegria a implementat in perioada 23 septembrie-15 noiembrie 2013 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti Sector 6, proiectul cultural "Acorduri de pian si pasi de dans prin gradinite" finantat de Administratia Fondului Cultural National, sectiunea "Artele spectacolului-Dans".

Scopul proiectului a fost acela de a promova artele spectacolului in randul a 10 gradinite din sectorul 6 al municipiului Bucuresti, incurajand crearea unei legaturi intre copii si scena si dezvoltarea educatiei culturale a acestora. Repertoriul pianistului a cuprins melodii celebre ce se regasesc pe coloana sonora a celor mai indragite desene animate pentru copii. De asemenea, proiectul a vizat descoperirea de tinere talente, astfel ca parintii au fost incurajati sa-si inscrie copiii la cursuri de balet, pian sau alte activitati artistice.

Membrii Fundatiei Art’Alegria au adus magia baletului si a pianului in randul a 500 de prescolari alaturi de peste 40 educatori si parinti, organizand 20 de spectacole cu 2 balerini si un pianist profesionisti, cu o vasta experienta in reprezentatia scenica la nivel national si international.

Artistii au incercat sa redea atmosfera de pe marile scene de concerte si spectacole la clasele de prescolari din cele 10 gradinite, deschizand gustul micutilor pentru arta si educatie culturala.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com