Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Didier van Cauwelaert autorul educatie

. 00, o lectura bilingva in cadrul careia Didier van Cauwelaert si Daniel Nicolescu vor citi fragmente din Evanghelia dupa Jimmy.

Ceea ce suscita popularitatea Evangheliei dupa Jimmy si interesul publicului pentru ea este tocmai exercitiul de imaginatie pe care il propune, pe cat de curajos, pe atat de important ca miza etica: daca Giulgiul din Torino ar contine cu adevarat ADN-ul Mantuitorului, atunci printre noi s-ar putea plimba nestingherita o clona a lui Isus. Romanul pune in chipul cel mai original problema pariului credintei si castiga in mod cert pariul literaturii.
Didier van Cauwelaert s-a nascut in 1960 la Nisa. BUCURESTI / 11:33, 3. 06. 2008

Editura Humanitas Fiction, in colaborare cu Institutul Francez, il aduce la Bucuresti pe nonconformistul scriitor francez de origine belgiana Didier van Cauwelaert, autorul Evangheliei dupa Jimmy, aparuta de curand la Editura Humanitas Fiction in colectia "Raftul Denisei", in traducerea lui Daniel Nicolescu In adolescenta scrie librete de opera si e pasionat de benzi desenate. . 00. Debuteaza in 1982 cu romanul Vingt ans et des poussières (Prix Del Duca), caruia ii urmeaza Poisson damourXVe siècle (2008). Se hotaraste sa devina scriitor la opt ani, cand incepe sa trimita manuscrise editorilor, insa primul roman ii va fi publicat douazeci de ani mai tarziu. Lansarea-eveniment se bucura de prezenta autorului, precum si de cea a traducatorului Daniel Nicolescu, a criticului literar Cezar Paul Badescu si a Denisei Comanescu, directorul general al editurii si coordonatoarea colectiei "Raftul Denisei" Isi incepe studiile de filologie clasica, dar le abandoneaza si se intretine dand lectii de windsurfing, apoi cochetand cu critica literara. Didier van Cauwelaert este de asemenea dramaturg (in 1983, pentru piesa LAstronome, primeste Prix du Théatre de lAcadémie Française) si scenarist pentru micile si marile ecrane. (1984, Prix Roger Nimier), Les Vacances du fantôme (1986; Prix Gutenberg du Livre 1987), LOrange amère (1988), Un objet en souffrance (1991), Cheyenne (1993), Un aller simple (1994, Prix Goncourt), La vie interdite (1997; Grand Prix des lecteurs du Livre de poche 1999), Corps étranger (1998), La demi-pensionnaire (1999), Léducation dune fée (2000), LApparition (2001), Rencontre sous X (2002), Amour (2002), Hors de moi (2003), Evanghelia dupa Jimmy (Lévangile de Jimmy, 2004), Attirances (2005), Le père adopté (2007), La Nuit dernière au
Lansarea Evangheliei dupa Jimmy de pe 4 iunie da startul unei intregi serii de evenimente Humanitas Fiction ce se vor desfasura in cadrul Bookfest pana pe 8 iunie. Agenda completa de lansari a editurii se gaseste pe www. humanitas. ro.
Rebel, inocent, usor de manipulat, foarte increzator in transcendenta si parasit de oameni, Jimmy Wood, ingrijitor de piscine din Connecticut, ar putea fi "fiul" Fiului Omului.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©21-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com