Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Constituirea Asociatiei Decanilor educatie

Anca Dana Buzoianu, decan al Facultatii de Medicina a UMF Iuliu Hatieganu", cea de vicepresedinte de domnul Prof. dr. Doina Azoicai, decan al Facultatii de Medicina a UMF "Gr. T. Popa" Iasi.

Decanii prezenti au semnat actul constitutiv al asociatiei, care are sediul in Cluj-Napoca, str. Emil Isac nr. 13. Victor Stoica, decanul
Facultatii de Medicina a UMF "Carol Davila" Bucuresti, iar functia de secretar general executiv de catre doamna Prof. dr. Ne-au onorat de asemenea cu prezenta invitati din conducerea Conferintei Internationale a Decanilor Facultatilor de Medicina de Expresie Franceza (CIDMEF). Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" a organizat in 8 - 9 mai 2009 Conferinta Nationala a Decanilor Facultatilor de Medicina din Romania cu tema "Modele si tendinte actuale in dezvoltarea curriculara din invatamantul medical european".

Conferinta a reunit reprezentantii tuturor facultatilor de medicina acreditate din Romania, colegii nostri din Republica Moldova, invitati din scoli de medicina europene, precum si experti in pedagogie din Romania si Marea Britanie. Cele doua zile de lucrari au fost marcate de un schimb de experienta deosebit de fructuos.

Una dintre rezolutiile adoptate la finalul conferintei a vizat constituirea Asociatiei Decanilor Facultatilor de Medicina din Romania.

ADFMR se doreste un partener in dialogul cu diversi colaboratori cu privire la problemele particulare ale studiilor medicale si un organism cu rol consultativ in modificarile curriculare.
Aceasta asociatie are ca scop initierea si promovarea de parteneriate, norme si legi in raport cu ministerele implicate, prin care Facultatile de Medicina sa poata atinge standardele europene in educatie, cercetare si in asigurarea starii de sanatate a populatiei si sa confere absolventilor demnitatea si statutul corespunzator rolului social al profesiei pe care o practica.

Cu aceeasi ocazie, a fost ales forul decizional al ADFMR, Consiliul Director, format din presedinte, vicepresedinte si secretar general executiv.

In urma votului, s-a decis ca pentru primul mandat, functia de presedinte sa fie indeplinita de catre doamna Prof. dr.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com