Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Conferinta dedicata artistului educatie

In acest scop, a gazduit expozitii, dezbateri, lansari de carti si reviste, concerte de muzica clasica, seri de lectura si nu in ultimul rand a creat un concurs anual de scenografie unic in tara, destinat tinerilor studenti si absolventi ai universitatilor de arte - Concursul National de Scenografie George Löwendal. Conform scurtei informari genealogice incluse in blazonul familiei, baronii Löwendal erau descendenti din Ulrik Frederick Gyldenløve, nascut in 1638, fiul regelui Frederic al III-lea al Danemarcei si Norvegiei . George Löwendal a fondat primul teatru de marionete din Romania.

Fundatia Löwendal, isi propune sa faca larg cunoscuta opera artistica a pictorului si scenografului George baron Löwendal, una dintre figurile marcante ale lumii artistice romanesti din perioada interbelica si postbelica.

Dincolo de preocuparea sa cardinala - valorificarea si circumscrierea creatiei lui Löwendal in miscarea artistica romaneasca si europeana din prima jumatate a secolului XX - Fundatia Löwendal doreste sa sprijine si sa incurajeze arta contemporana. . Fundatia Löwendal are placerea sa va invite, in data de 10 februarie 2014, la Bibioteca Nationala a Frantei (BNF), din Paris, unde va avea loc conferinta ,,Redescoperirea unui mare scenograf european - George Löwendal".

Dupa marea expozitie dedicata personalitatii lui Eugene Ionesco, (octombrie 2009 - 3 ianuarie 2010), ce a marcat centenarul nasterii scriitorului, Biblioteca Nationala a Frantei organizeaza in 2014, o conferinta dedicata scenografului George Löwendal, cu ocazia implinirii a 50 de ani de trecerea in nefiinta a acestuia, ca un semn de recunoastere al remarcabilului om de teatru.

Conferinta este sustinuta de Georges Banu, academician, profesor universitar la Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris; Marcel Freydefont, profesor universitar la Scoala Nationala de Scenografie din Nantes; Matthias Langhoff, regizor si scenograf; prezentata de Jöel Huthwohl, directorul departamentului de artele spectacolului al BNF, in prezenta doamnei Ariadna Avram, presedinta Fundatiei Löwendal Receptiv la curentele avangardiste (futurism, constructivism, expresionism) a devenit un faimos scenograf pentru costumele si decorurile foarte originale pe care le-a realizat.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Aug-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com