Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Comunicat de presa educatie

Pana acum 460 de elevi romani au participat la programele YFU intr-una dintre tarile cu care colaboram si 23 de elevi din Germania au petrecut un an de schimb in Romania, dintre care 3 elevi au revenit in Romania pentru a-si termina studiile si a sustine examenul de bacalaureat.

Functionarea Fundatiei YFU Romania a fost aprobata de Ministerul Educatiei Nationale (1997) si de Banca Nationala a Romaniei (1998).

Fundatia YFU Romania este acceptata si recunoscuta de catre IAC (International Advisory Council) al Youth For Understanding (YFU) International Exchange (organism international, cu sediul in Statele Unite ale Americii, care monitorizeaza functionarea organizatiilor YFU din lume conform standardelor de calitate stabilite la nivel international) si este membru al EEE-YFU (European Educational Exchange - YFU) - organism international cu sediul in Belgia, care reprezinta ansamblul Birourilor Nationale din tarile europene pe langa Consiliul Europei. Liceenii pot opta pentru un an de studiu intr-un mediu multicultural, intr-una din tarile cu care YFU-Romania are incheiate acorduri bilaterale: Belgia, Canada, Chile, Danemarca, Elvetia, Estonia, Germania, Olanda, Suedia si Statele Unite ale Americii.

Programul de schimburi internationale de elevi al YFU Romania presupune integrarea in cultura unei tari pe care candidatul o alege si in care va locui intr-o familie-gazda. Programul este conceput pentru elevi cu varsta de 15-18 ani, care doresc sa descopere si sa se integreze in cultura unei alte tari, traind intr-un cadru familial.

Aplicatiile pentru anul scolar 2011-2012 se pot trimite pana cel tarziu miercuri, 16. 02. 2011 data postei, pe adresa:

Fundatia YOUTH FOR UNDERSTANDING - ROMANIA,

Calea Mosilor Nr. 280, bl. 20, sc. A, et. 3, ap. 9, 020893 - Bucuresti O. P. 10.

Va invitam sa accesati www. yfu. ro, sectiunea "Inscrieri" pentru formularele de aplicatie si conditiile de participare si sectiunea "Cele mai frecvente intrebari" pentru detalii despre program.

Fundatia YFU Romania realizeaza programe internationale de schimburi de elevi inca din anul scolar 1994/1995. Programul se adreseaza elevilor de liceu care doresc sa invete si sa traiasca intr-o alta tara pe perioada unui an scolar, locuind intr-o familie gazda atent selectata.

Fundatia YFU-Romania anunta organizarea celei de-a doua sesiuni de inscriere pentru elevii de liceu care doresc sa participe la programul de schimburi internationale de elevi ce se va derula in anul scolar 2010-2011. Elevul va frecventa cursurile unei scoli de stat si va participa la seminarele organizate de catre fundatia noastra si partenerii YFU din tarile gazda. A inceput a doua sesiune de inscriere pentru elevii de liceu care isi doresc sa studieze un an de zile in strainatate prin programul de schimburi internationale de elevi al Fundatiei YOUTH FOR UNDERSTANDING (YFU) ROMANIA.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Aug-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com