Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Comunicat de presa educatie

Si ea va beneficia, de asemenea, de sprijinul Fundatiei "Traian Lalescu" ce va oferi premii castigatorilor. El a reprezentat un exemplu pentru multe generatii, si acum, mai mult ca niciodata, tinerii au nevoie de modele.
Prin reluarea acestui concurs, Facultatea de Matematica si Informatica isi propune, pe langa antrenarea tinerelor talente, si readucerea in constiinta acestora a personalitatii lui Traian Lalescu, cel ce a dat numele acestei competitii.

Facultatea de Matematica, Bucuresti, Fundatia "Traian Lalescu",
Secretar stiintific, Smaranda Lalescu
Prof. univ. dr. Liviu Ornea Actiunea se incadreaza in preocuparea constanta a Fundatiei de a contribui la continuarea, sub diverse forme, a mostenirii cultural-stiintifice a lui Traian Lalescu (1882-1929), matematician, profesor si inginer, de o forta de conceptie rar intalnita, ale carui lucrari au deschis orizonturi noi de cercetare. Concursul "Traian Lalescu" reprezinta, pentru Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti, reluarea unei frumoase traditii. Aceasta prima etapa a competitiei va fi continuata, in luna mai a. c. , cu faza republicana a concursului "Traian Lalescu". Premiile vor fi decernate Miercuri, 25 martie, la ora 14:00, in sala nr. 5 a Facultatii de Matematica si Informatica si vor consta in carti si sume de bani oferite de Fundatia "Traian Lalescu".
Competitia se adreseaza studentilor din anii I si II ai Facultatii de Matematica, dar si elevilor din clasele terminale de liceu. Asa cum marele matematician Traian Lalescu si-a descoperit pasiunea pentru matematica abia in clasa a X-a, fiind elev la "sectia umanistica" a Liceului Internat din Iasi, concursul isi propune stimularea si promovarea tinerilor pasionati de acest domeniu stiintific de varf. Universitatea Bucuresti - Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza in data de 21 martie 2009, ora 10:00, Concursul de matematica "Traian Lalescu".

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com