Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Comunicat de presa Editura educatie

O carte a carei autoare nu este Isabel Allende-scriitoarea, ci Isabel Allende-mama, o femeie indurerata care, veghindu-si mai bine de un an fiica de 28 de ani grav bolnava, isi asterne pe hartie povestea vietii, pentru ca Paula nu o poate auzi.

Paula este portretul emotionant al unei femei sensibile si puternice, care isi sublimeaza suferinta si iubirea prin forta magica a povestii.

"Aceasta este cea mai importanta carte dintre toate cele pe care le-am scris sau le voi scrie vreodata, pentru ca mentine viu spiritul fiicei mele, dupa atatia ani, si o va face in continuare. In timpul procesului lent al rememorarii si scrierii, am reusit sa accept si sa inteleg ceea ce i s-a intamplat. Fiica mea Paula a fost o tanara femeie gratioasa si generoasa. Paula este in acelasi timp o cronica a celei mai cutremuratoare experiente pe care o poate traversa o femeie si o poveste personala depanata la capataiul bolnavei. Pana in 1992, cand organismul ei inceteaza sa lupte cu boala, este tintuita la pat, inconstienta. . Intr-un fel, aceasta carte m-a salvat de la depresie si disperare. " - marturiseste Allende intr-un mesaj adresat revistei Elle din Romania.

Afland despre acest premiu, Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction, a transmis cititoarelor ELLE: "Cand am aflat de Paula, de bucurie am recitit-o: aceeasi emotie intensa m-a cuprins, acelasi verb magic m-a tinut treaza pana la ultima pagina. Scrierea acestei carti a fost un adevarat catharsis. BUCURESTI / 14:04, 1. 04. 2008

Romanul "Paula" de Isabel Allende - castigator al Premiului cititoarelor Elle - 2007

Romanul Paula de Isabell Allende aparut la Editura Humanitas Fiction este castigatorul Premiului cititoarelor ELLE - 2007.

Celebra scriitoare chiliana a castigat competitia in fata altor nominalizati, nume mari ale literaturii contemporane, ca Nicole Krauss, Jonathan Safran Foer, John Fowles, Hanif Kureishi, Salman Rushdie, spunand povestea tulburatoare a unei mame care isi vegheaza fiica pe patul de moarte Sa-ti transformi propria viata in fictiune inalta fara s-o tradezi nici o clipa tine de harul rar al romancierei care este Isabel Allende. "

Scriitoarea Isabel Allende este o povestitoare fabuloasa, ale carei carti, traduse in peste treizeci de limbi, se vand in milioane de exemplare si au devenit bestselleruri pe patru continente.

In curs de aparitie in seria de autor Isabel Allende:

Despre dragoste si umbra

In aceeasi serie au mai aparut:

Zorro

Casa spiritelor

Fiica norocului

Eva Luna

Povestirile Evei Luna

Portret in sepia

Tara mea inventata

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Jul-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com