Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Comunicat de presa Editura educatie

Mila pentru sexul frumos, neputinta de a spune nu si mai ales un ciudat mecanism erotic caruia nu reuseste sa i se sustraga fac din Surik un fel de sfant laic devotat femeilor. Cartea a fost desemnata romanul anului in Rusia (2004) si a primit, pe langa numeroase alte premii, Premiul National pentru literatura in China (2005).

Talentul Ludmilei Ulitkaia, una dintre cele mai importante si apreciate voci ale literaturii contemporane, nu a fost recunoscut decat dupa caderea comunismului. La sfarsitul anilor ’80, aceasta a inceput sa scrie nuvele, aparute la prestigioasa editura Gallimard inainte de a fi publicate in Rusia. Astfel, prin patul lui se perinda fapturi cu vieti complicate, care-si cauta consolarea in placerile carnii: Mathilda, artista excentrica traind alaturi de trei pisici; Alia, colega de facultate, o tataroaica urata, ratacita in capitala promisiunilor desarte; Lena, a carei onoare o va salva printr-o casatorie fictiva; Valeria, infirma cu imaginatie flamboaianta; Svetlana, depresiva, ale carei crize de isterie o aduc in pragul sinuciderii. Stim oare ce reprezentam pentru cei cu care ne intersectam destinele? se intreaba tanarul care, din bunatate, se lasa devorat de ceilalti pana cand ajunge aproape sa fie deposedat de propria-i viata.

"Al dumneavoastra sincer, Surik e un roman puternic, viu si tulburator, in marea traditie a literaturii ruse. "

La Repubblica

Si totusi Surik nu e un barbat fericit, pentru ca Lilia, singura pe care o iubeste cu adevarat, il paraseste pe neasteptate, lasandu-l fara atatea raspunsuri. BUCURESTI / 10:29, 8. 04. 2008

In colectia "Raftul Denisei", in aprilie, premiul Grinzane Cavour 2008: Al dumneavoastra sincer, Surik de Ludmila Ulitkaia

Pe 19 ianuarie s-a decernat la Torino, in Italia, cunoscutul premiu literar Grinzane Cavour. Inca din 1982, Grinzane Cavour si-a facut un nume din a promova literatura contemporana ca alternativa la mainstream-ul literaturii academice. Cu toate ca inima lui tandra si sensibila il face obiectul dorintelor feminine - e frumos ca un erou tolstoian, un Pierre Bezuhov la douazeci de ani -, tanarul pierde la ruleta ruseasca a destinului. De-a lungul timpului, premiul a adus in atentia publicului larg multi dintre laureatii Nobel de mai tarziu: José Saramago, Günter Grass, Nadine Gordimer, Wole Soyinka, V. S. Naipaul, J. M. Coetzee. Cartile Ludmilei Ulitkaia s-au vandut pana in prezent in mai bine de doua milioane de exemplare, aducandu-i un numar impresionant de premii si distinctii literare si propulsand-o intre cei mai cititi autori ai momentului.

In Moscova anilor ’80, care mai pastreaza discret farmecul epocii tarilor, Surik isi traieste fantasmele si singuratatea. In 2008, premiul pentru literatura straina a fost acordat scriitoarei ruse Ludmila Ulitkaia pentru "Al dumneavoastra sincer, Surik", roman tradus in peste douazeci de limbi de la aparitia sa in 2003.

La inceputul lunii aprilie, Editura Humanitas Fiction publica in colectia "Raftul Denisei" romanul Ludmilei Ulitkaia.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com