Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Cea de-a XV-a editie a Festivalului educatie

Enescu" din Bucuresti, Muzeul National George Enescu, Centrul International de Conferinte - Cazino Sinaia, Centrul Cultural "Carmen Sylva" - Sinaia, Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni, Primaria din Sibiu, Primaria din Brasov, Asociatia Inceptum, Elite Art Club Unesco. Primaria Sinaia, Fundatia "Prietenii muzicii"- Serafim Antropov si Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" organizeaza cea de-a XV-a editie a Festivalului International "Enescu si muzica lumii", in perioada 5- 27 august, in Sinaia, Bucuresti, Sibiu, Brasov si Busteni Enescu"), Orchestra Junior (dirijata de Gabriel Bebeselea, unul dintre cei mai talentati tineri dirijori romani), festivalul propune concerte de exceptie cu Orchestra Nationala de Tineret a Spaniei (dirjor Lutz Köhler), Orchestra Nationala de Tineret a Frantei (dirijata de Dennis Russell Davies si avand-o ca solista pe pianista japoneza Maki Namekawa).
Programul festivalului include si recitaluri sustinute, printre altii, de pianistii Valentin Gheorghiu, Elisabeth Leonskaja, Roxana Gheorghiu, violonistii Liviu Prunaru (Belgia), Valentina Sviatlovskaia (Rusia), Simina Croitoru, pianistii Maruxa Llorente (Spania), Andrei Licaret, violistii Cristian Ifrim (Spania), Cristian Andris (Elvetia) si Andra Schlutter (Germania), violoncelistii Marin si Stefan Cazacu, Octavian Lup, contrabasistul Magor Szasz, mezzosoprana Cosmina Stancu, pianistii Viorica Boerescu, Violetta Stefanescu si Ioana Mandrescu si unii dintre cei mai talentati tineri romani, membri ai Orchestrelor Nationale de Tineret ale Romaniei.

Un element deosebit al editiei de anul acesta il reprezinta colaborarea excelenta cu Festivalul "Varamagica", colaborare care face posibila sustinerea unor concerte si in sala mare a Ateneului Roman.

Proiectele: Festivalul International "Enescu si muzica lumii" si "Scoala de vara pentru tineri muzicieni" au pornit din necesitatea racordarii tinerei generatii de muzicieni romani la aspiratiile profesionale europene.
Editia a XV-a a festivalului este un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National si are ca partener asociat Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania. Ceilalti parteneri ai evenimentului sunt: Filarmonica "G. . . Pe langa Orchestra Romana de Tineret, dirijata de maestrul Cristian Mandeal, un brand romanesc de mare succes la nivel national si international (prima orchestra simfonica romaneasca invitata sa sustina un concert in celebra sala a Filarmonicii din Berlin), Romanian Sinfonietta Orchestra (cea mai tanara orchestra din Romania, dirijata de maestrul Horia Andreescu si avand-o ca solista pe Elisabeth Leonskaja - laureata a Concursului International "G. Punctul de plecare al festivalului, Sinaia, nu a fost ales intamplator, deoarece in acest loc George Enescu si-a construit o casa si, sprijinit de familia regala, a oferit lectii de muzica unor personalitati ale vietii muzicale internationale

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©19-Sep-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com