Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  Bicentenarul Constitutiei educatie

Historiografía y problemas, 1988.

La Real Junta Consultiva de Gobierno, 1997.

Los cambios ministeriales a finales del Antiguo Régimen, 1997.

Administración y Estado en la España Moderna, 1999.

Felipe II: el rey en el despacho, 2002.
Escudero: hombre y leyenda.

El Rey. Iulia Antoanella Motoc (Universitatea din Bucuresti, judecator Curtea Constitutionala); si

- Liberalism si constitutionalism sustinuta de lector dr. Univ. Nicolae Titulescu);

- Despre Drepturile Omului in Constitutia de la Cádiz sustinuta de Prof. univ. dr. Intre lucrarile sale mentionam

Los Secretarios de Estado y del Despacho, 1976.

Los orígenes del Consejo de Ministros en España, 1979.

Curso de Historia del Derecho, 1985.
Historia del Derecho. Escudero pentru scrierea acestui studiu. Este, de asemenea, coordonatorul studiului dedicat Bicentenarului Constitutiei de la Cádiz intitulat "Cortes y Constitución de Cádiz. 200 años", volum prezentant in data de 18 martie 2012 la Cádiz. Din 2008 este Membru al Academiei Regale de Istorie a Spaniei. Historia de la Monarquía, 2009.

alina cantacuzino
Gestora Cultural Dan Velicu, lector univ. dr. In prezent, este profesor la UNED (Universitatea National de Educatie la Distanta) din Madrid. Profesorul Escudero a infiintat in 1988 binecunoscutele Cursuri de Vara de la Escorial organizate de Universitatea Complutense din Madrid, precum si pe cele ale Universitatii din Almeria in 1990. José Antonio Escudero, membru al Academiei Regale de Istorie din Spania, care va sustine conferinta "Cortesurile si Constitutia de la Cádiz. 200 de ani".

Programul colocviului:

17:00 - 17:10 Introducere de Juan Carlos Vidal, director Instituto Cervantes din Bucuresti

17:10 - 18:10 Conferinta "Cortesurile si Constitutia de la Cádiz. 200 de ani" sustinuta de acad. Instituto Cervantes din Bucuresti, in colaborare cu Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti si cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, organizeaza in data de 16 mai, incepand cu orele 17:00, colocviul "Cortesurile si Constitutia Spaniola de la Cádiz. 200 de ani" Historia de la Monarquía (Regele. Andrei Muraru, lector univ. dr. Historia Monarhiei) si conferit pentru abordarea academica si pentru privirea obiectiva asupra institutiei monarhiei, bazata pe documente disponibile si pe cunostintele juridice si istoriografice acumulate de cei pestre teizeci de profesori si cercetatori care au alcatuit colectivul coordonat de prof. Tot el este fondatorul Institutuuil pentru Istoria Intolerantei de la UNED si al Institutului Istoriei Inchizitiei. In 2009, José Antonio Escudero a fost distins cu Premiul National de Istorie, premiu acordat de Ministerul Culturii din Spania pentru coordonarea lucrarii El Rey. Dan Velicu (Universitatea Nicolae Titulescu)

18:55 - 19:10 /// PAUZA

19:10 - 20:00 /// INTREBARI SI DEZBATERI

Moderator: Lector Univ. Dr. Dinu Cornelia Beatrice Gabriela, dr. Rodica Ianole,dr. José Antonio Escudero López

18:10 - 18:55 TREI ALOCUTIUNI SECUNDARE:

- Intre Unicameralism si bicameralism, sustinuta de prof. univ. dr. Valer Dorneanu (Univ. Mihai Novac

Nota bibliografica:

José Antonio Escudero López (Barbastro, 1936), istoric si politician spaniol, doctor in Drept, a predat Istoria Dreptului la mai multe universitati din Spania printre care Universitatea din Extremadura, din Madrid, din Tara Bascilor. Dan Velicu

Se asigura traducere simultana.

Comitetul stiintific: Prof. Univ. In semn de recunoastere a activitatii sale de scriitor si editor, a primit numeroase premii printre care, in 1969 si, respectiv in 1979, Premiul National pentru Literatura "Menéndez Pelayo" (antecesor al actualului Premiu National pentru Istoria Spaniei).

José Antonio Escudero a detinut si functia de Senator de Huesca in timpul primei Legislaturi Democratice din Spania, imediat dupa franchism, apoi a fost Eurodeputat din 1987 pina in 1999. . Vasile Lascar, nr. 31, etajul 1), in Sala "Nicolae Titulescu".

Invitatul special al colocviului este prof. univ. José Antonio Escudero, Prof. Univ. Valer Dorneanu, Prof. Univ. Daniel-Mihai Sandru.

Comitetul de organizare: lector univ. dr.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©20-Nov-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com