Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  BASF lanseaza o platforma educatie

Cu ajutorul continutului multimedia - ilustratii interactive, jocuri si aplicatii de ultima ora - platforma a fost construita pentru a incuraja noile generatii de elevi si studenti sa patrunda in universul chimiei.

Site-ul are ca punct central capitolul "Evenimente importante in domeniul tehnologiei", capitol ce demonstreaza rolul important jucat de chimie in cadrul majoritatii industriilor de-a lungul ultimelor decenii. Cu produsele sale de mare valoare si sistemul inteligent de solutii, BASF are un rol important in gasirea solutiilor la problemele globale precum protectia mediului, folosirea eficienta a resurselor energetice, nutritie si mobilitate. Chimia este prezenta pretutindeni in viata noastra si de aceea este necesar sa o cunoastem si sa o intelegem", a declarat Luminita Teodorescu Director General BASF Romania.

Chemgeneration. com ofera, intr-un limbaj accesibil, o perspectiva detaliata asupra parcursului chimiei in istorie, exemple de chimie aplicata in diverse alte domenii si oportunitatea de a arunca o privire in viitorul apropiat. Actiunile BASF sunt listate la bursele de marfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN). Parte a evenimentelor organizate cu ocazia celebrarii Anului International al Chimiei - dupa cum a fost declarat 2011 de catre UNESCO - BASF impreuna cu cele mai reprezentative institutii educationale din Romania lanseaza www. chemgeneration. com.

Chemgeneration. com reuneste stiri despre cele mai recente evenimente din lumea chimiei, precum si informatii despre cele mai importante personalitati si inovatii ce au marcat evolutia acestui domeniu.

Platforma a fost lansata pentru a sarbatori anul 2011, declarat de UNESCO Anul International al Chimiei si pentru a marca implinirea a 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel cercetatoarei Marie Curie.

"Chemgeneration. com a fost creat pentru a facilita accesul tinerilor la informatii din domeniul chimiei, pentru a le stimula interesul fata de aceasta disciplina si pentru a-i promova pe cei care fac performanta in acest domeniu. Portofoliul sau cuprinde o gama larga de produse, de la substante chimice de baza, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanta, pana la produse chimice pentru agricultura, produse de sinteza fina, precum si petrol si gaze. Partener de incredere al tuturor sectoarelor industriale, BASF participa la cresterea succesului clientilor sai. Informatii suplimentare sunt disponibile pe internet la www. basf. com sau la sectiunea de Social Media http://newsroom. basf. com Vizitatorii pot sa afle mai multe informatii despre viata si activitatea chimistei Marie Curie sau despre activitatea chimistilor romani Alexandru Balaban sau Costin Nenitescu.

Modulul de vizionare 3D a moleculelor permite vizualizarea in detaliu a elementelor care construiesc si formeaza lumea noastra.

Scopul principal al site-ului este sa ramana un punct de informare de referinta si dupa Anul International al Chimiei si sa fie o sursa educationala utila, dar si o platforma de promovare pentru elevi, studenti si toti cei pasionati de chimie.

Pentru dezvoltarea platformei in Romania, BASF are alaturi parteneri de prestigiu precum: Societatea de Chimie din Romania, Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Chimie, Universitatea Babes Bolyai - Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, UEFISCDI - Uniunea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii si Societatea de Inginerie Chimica - filiala Cluj.

DESPRE BASF

BASF este lider mondial in domeniul industriei chimice: "The Chemical Company". BASF a realizat vanzari de peste 63,9 miliarde de EURO in 2010 si are aproximativ 109. 000 de angajati.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com