Cauta:
  News  Monden  Media  Finante  Social  Social avocatura  Sanatate  Evenimente  Industrie  Media evenimente  

educatie  AstraZeneca Romania lanseaza educatie

Junior Achievement este cea mai mare si mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. Mai mult decat atat,1 din 3 romani sufera de hipertensiune. Pentru mai multe detalii, vizitati www. jaromania. org.

DESPRE FUNDATIA ROMANA A INIMII

Fundatia Romana a Inimii a fost infiintata de catre membrii Societatii Romane de Cardiologie pentru implementarea strategiei nationale in domeniul preventiei bolilor cardiovasculare si pentru sustinerea campaniilor catre publicul larg initiate de Societatea Romana de Cardiologie. AstraZeneca este prezenta in peste 100 de tari, iar produsele sale ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a milioane de oameni din intreaga lume. De aceea am dezvoltat Young Health Programme in colaborare cu partenerii nostri. Pentru tineri, sportul este un mod de viata. Dan Gaita, Presedinte al Fundatiei Romane a Inimii.

Programul este dezvoltat sub denumirea I «heart» sport si este implementat de AstraZeneca in parteneriat cu Junior Achievement Romania si Fundatia Romana a Inimii, cu sprijinul Societatii Romane de Cardiologie, a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Educatiei. "Programul Young Health initiat de AstraZeneca este o initiativa educationala unica adresata elevilor de liceu in ceea ce priveste preventia primara a bolilor cardiovasculare. Obiectivul de a reduce cazurile de boli netransmisibile, prin schimbarea comportamentului inca din anii adolescentei, raspunde solicitarilor Natiunilor Unite de a gasi solutii adecvate pentru preventia si controlul acestor boli. "

In Romania, programul Young Health are ca obiectiv preventia primara a bolilor cardiovasculare in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani si propune un program national de educare in licee, in contextul lipsei de informare cu privire la sanatate. Romania ocupa locul 3 in lume in ceea ce priveste rata de mortalitate cauzata de bolile cardiovasculare; datele arata ca 2 din 3 romani mor din cauza bolilor cardiovasculare. Statisticile plaseaza Romania pe locul 3 in lume in ceea ce priveste rata mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauza de mortalitate la nivel local. De aceea, Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie initiaza, dezvolta si sustine educarea tinerilor prin sport", declara Prof. Dr. AstraZeneca are o bogata expertiza in cardiologie, astfel incat are si marea responsabilitate de a oferi educatie si sprijin de care sa beneficieze si tinerii, expusi de timpuriu riscurilor cardiovasculare. Infarctul este de asemenea foarte comun, iar aproximativ 7,000,000 de romani sufera de boli cardiovasculare. Ne bucuram ca prin acest program avem ocazia de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate a unei generatii" declara Radu Rasinar, Presedinte AstraZeneca Romania.

DESPRE ASTRAZENECA

AstraZeneca este o companie bio-farmaceutica internationala avand o contributie esentiala in descoperirea, dezvoltarea, productia si comercializarea de medicamente inovatoare, pentru unele din cele mai grave maladii: cancer, boli gastrointestinale, cardiovasculare, neuropsihiatrice, respiratorii si inflamatorii. Pentru mai multe informatii, vizitati www. romanianheart. ro Pana in anul 2015, 500. 000 de tineri cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani vor beneficia de acest program. Fundatia face parte din Reteaua Europeana a Inimii, o asociatie europeana a fundatiilor locale cu sediul la Bruxelles. AstraZeneca este constienta de rolul pe care il are in comunitate ca si actor social si de ajutorul pe care il poate oferi pacientilor si medicilor in luarea celor mai bune decizii privind sanatatea. In prezent, programul se deruleaza in Marea Britanie, Suedia, Canada, India, Brazilia, Zambia si in Korea.

Young Health Programme reprezinta un angajament de a combate bolile netransmisibile in randul tinerilor prin cercetare integrata la nivel global si prin educatie pentru sanatate.

Bolile netransmibile cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul genereaza anual 36 milioane de decese la nivel global. Young Health Programme este initiativa globala AstraZeneca de investitii in comunitate, creata pentru ca tinerii din intreaga lume sa beneficieze de sprijinul necesar pentru a-si proteja sanatatea si pentru a-si imbunatati sansele la o viata mai buna in viitor. In programele internationale JA Romania, adaugarea modulelor practice la continutul academic al programei scolare obligatorii reprezinta sansa unei apropieri benefice a scolii de viata reala, menita sa asigure succesul tinerilor in profesie si in viata. De asemenea, in tara noastra se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la varste timpurii (mai devreme de 45 de ani).

Programul vizeaza informarea si educarea tinerilor in privinta principalilor factori modificabili care duc la aparitia bolilor cardiovasculare si reducerea riscului aparitiei acestor boli prin derularea unui program educational de sanatate si promovarea activitatilor sportive.

"Pentru noi, adultii, sportul inseamna viata! Pentru ca am inteles ca buna functionare si echilibrul psiho-emotional se afla in stransa legatura cu activitatile fizice. Avand in vedere ca tara noastra se confrunta deja cu o rata crescuta de mortalitate din cauza acestei patologii, informarea si educarea tinerilor in privinta factorilor modificabili ce stau la baza aparitiei bolilor cardiovasculare este esentiala pentru ca ei sa poata duce o viata sanatoasa. Pentru mai multe informatii vizitati: www. astrazeneca. com.

DESPRE JUNIOR ACHIEVENT ROMANIA

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit fondata in anul 1993, parte a Junior Achievement Worldwide® SUA si Junior Achievement - Young Enterprise Europa. Mai mult decat atat, este demonstrat ca cei care practica sport zilnic isi imbunatatesc stilul de viata - de la adoptarea alimentatiei sanatoase pana la renuntarea la fumat. Jumatate dintre aceste decese sunt asociate comportamentelor care debuteaza si sunt dezvoltate in timpul adolescentei, incluzand consumul de tutun si alcool, obiceiurile alimentare nesanatoase si lipsa activitatilor fizice, aspecte deseori neglijate de tineri.

David Brennan, CEO AstraZeneca, declara: "In AstraZeneca, consideram ca misiunea noastra merge dincolo de productia de medicamente, si anume sanatatea oamenilor. Ministerul Sanatatii sustine acest program care poate schimba starea de sanatate a unei generatii" a declarat Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

In urmatorii 3 ani, programul isi propune sa implice 50. 000 de elevi de liceu prin dezvoltarea unei campanii de informare despre sanatate si sustinerea activitatilor sportive care conduc la un stil de viata sanatos.

"Educatia este o conditie esentiala pentru a lua decizii informate cu privire la un stil de viata sanatos. In Romania, cursurile oferite de Junior Achievement sunt urmate de peste 150. 000 de elevi din mai mult de 1300 de institutii de invatamant si sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu institutii educationale si cu mediul de afaceri.

 
educatie educatie

Articole 'Fresh'

JAZZAJ LA ARCUB Concert live Gypsy

Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

©23-Oct-2019

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|EDUCATIE - 2019 - reportaj.com